Nyheter

Erica talade vid konferens

Nyheter I dag genomförde Vänsterpartiet Jönköpings län en digital distriktsårskonferens där Erica Gunnarsson Kibowa från Skillingaryd höll ett nförande,

Erica Gunnarsson Kibowa. Arkivbild

En del av deltagarna var samlade på en plats, övriga i enskildhet...

Mötesformen innebar att man hade mötesförhandlingarna i en telefonkonferens med omröstningar utförda i en applikation på datorn eller mobilen hos vart och ett av ombuden.

Ordförande för konferensen var Johan Tiger, Jönköping. Ett trettiotal ombud från länets partiföreningar samt distriktstyrelse, riksdagsledamot, regionråd med flera medverkade på telefon samt ombuden var uppkopplade i omröstningsgruppen på en app. Mötespresidiet satt på partiets distriktsexpedition i Jönköping.

Det var historiskt inom Vänsterpartiet att genomföra en distriktsårskonferens på detta sätt. Andra partidistrikt som inte hann med att hålla årskonferens innan det kom mötesrestriktioner in i bilden har bara skjutit upp arrangemanget till framtida bättre tider.

– Det är naturligt att det inte blir lika djupa debatter på en telefonkonferens och en del av det sociala med att träffa och lära känna vänsterpartister från hela länet går bort, men det var viktigt och bra att vi trots dessa tider kunde sätta riktningen för det nya verksamhetsåret med ny verksamhetsplan, budget och distriktsstyrelse, säger Johan Tiger, omvald distriktskassör.

Vänsterpartisterna i länet tyckte att det blev ett lyckat möte fast det var på telefon. Sedan slapp man ju resandet till och från mötet, vilket spar tid i ett län som geografiskt är ganska stort.

• Erica talade
Distriktsordföranden Erica Gunnarsson Kibowa, Skillingaryd, som blev omvald på distriktsårskonferensen höll ett inledningsanförande. Hon sade att det centrala för Vänsterpartiet nu är att föra en politik som håller alla människors lika värde högst. Detta aktualiseras tydligt i denna tid med coronapandemin.
– Vi vill slå vakt om alla människors rätt till god vård oavsett ålder, funktionalitet eller klasstillhörighet. Frågan om vården både kommunalt och regionalt är oerhört viktig! De äldres rätt till adekvat, god vård på äldreboendena är en akut fråga, sade Erica Gunnarsson Kibowa.

– Enligt Yngve Gustafsson, professor i geriatrik, skulle syrgas och dropp kunna ges på äldreboendena om tillräckligt mycket personal skulle finnas att tillgå. Alternativet är att även äldre har rätt till syrgasbehandling på sjukhusen. Detta skulle kunna rädda människoliv och förhindra lidande.
– Personalens skyddsutrustning måste vara säker! Tester av personal måste utföras både för brukare och personals skull, avslutade Erica.

Taggar

Dela


1 reaktion på Erica talade vid konferens

Mycket bra tänkt Erika. Vi behöver ge allt kraft vi kan för att skydda och ge god omsorg åt våra äldsta. Och bra arbetsvillkor till vårdpersonalen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *