Nyheter

Erik Dreier avtackad

Nyheter I samband med dagens högtidsmässa avtackades kyrkoherde Erik Dreier som nu lämnar Byarums pastorat

Förberedelse inför dagen  [1/11]

Erik Dreier  [2/11]

Kyrkobesökare  [3/11]

och några till  [4/11]

Körsång  [5/11]

Kristina Nordqvist  [6/11]

Mats Bergman  [7/11]

  [8/11]

  [9/11]

Hälsning från Ekumeniakyrkan  [10/11]

och från frikyrkorna i Hok, Hagafors och Hubbestad  [11/11]

Det har varit känt en tid att Erik Dreier har fått en ny tjänst i Kristine församling i Jönköping och därmed lämnar Byarums pastorat efter fem år.

Det var en välbesökt tillställning i Byarums kyrkasom innehöll det mesta som av de delar som tillsammans utgör en högmässa. Förutom böner och predikan bjöds det även på stämningsfull körsång i sommartid. När högmässan avslutades så tog tacktalen till Erik Dreier vid. Först ut var kyrkofullmäktiges ordförande Kristina Nordqvist som talade till Erik och prisade honom för det ekumeniska arbetet som präglar bygden och där kyrkorna hjälps åt i sitt förkunnelsearbete. Erik Dreier fick en vas fylld med sommarblommor, en vas som visade sig vara lite speciell. Vasen inhandlades när missionshuset i Hagafors tömdes inför kommande försäljning och hade ett motiv ingraverat i form av Byrums kyrka.

Sedan följde talarna i en strid ström med kyrkorådets ordförande Mats Bergman, personer från frikyrkoförsamlingarna i bygden samt kollegor från arbetslaget i pastoratet. Alla prisade Eriks ekumeniska ådra samt den prestigelöshet som byggt ett starkt och sammansvetsat arbetslag. Erik tackade för de fina orden och önskade pastoratet fortsatt lycka och framgång varefter han nu tar välförtjänt semester innan det är dags för nya uppgifter i Kristine församling från den första augusti.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *