Nyheter

Erik Sjöberg debatterar

Nyheter Erik Sjöberg (S) debatterar knappt två dygn före det att vallokalerna stängs

Ideologi hörs inte

Erik Sjöberg. Arkivbild

När det gäller att rösta är det naturligtvis ideologin som ska väga tungt istället för populistiska förslag. Åtminstone är det så för min del.
Det är därför jag gör det val som jag gör. Det handlar om att alla ska räknas med, det handlar om solidaritet istället för individualism och egoism. De svaga måste få komma med. De som hamnar utanför ska självklart få hjälp.

Jag tror att bidragstagare i till exempel arbetslöshet inget hellre vill än att ha ett jobb. Ge lägre bidrag kan knappast vara till någon hjälp.

Lokalt finns det saker jag funderat över. Att ge några löften går inte göra – då måste man få 50 procent. Men önskemål och tala om vad man vill kan man göra.

För min del vill jag
…att heltidstjänsten på bibliotek i Skillingaryd ska återbesättas och att öppettiderna ska vara desamma vid biblioteken i Skillingaryd och Vaggeryd.

…att lokal handel ska stimuleras och begreppet lokal handel ska innebära Skillingaryd och Vaggeryd.

…att kollektiv lokaltrafik ska stimuleras. Allra helst via gratis lokaltrafik för pensionärer i första hand inom kommunen med förhoppning att det kan utvecklas till att gälla hela länet. Alternativ kan vara ett riktigt förmånligt årskort. Det skulle fylla ut halvtomma bussar och tåg, minska bilåkandet och ge en inte obetydlig miljövinst.

…konstgräs anläggs på Movalla. Gärna på huvudarenan som inte lagts om sedan invigningen 1936. Det skulle ge effekt både i Skillingaryd och Vaggeryd. Planen i Vaggeryd är idag så hårt ansträngd på vinter/tidig vår att WIK inte får tillräckligt med tider för sitt ungdomsarbete. Nu skulle SIS och Klevshults SK kunna använda Movalla och WIK och Hook idrottsplatsen i Vaggeryd och fler pojkar och flickor skulle få förbättrade förutsättningar.

…att en utbyggd hälsovård för äldre personer kan realiseras. Till exempel genom återkommande typer av hälsokontroller.

Kalla det gärna äldrevårdscentral av något slag.

Det går naturligtvis att göra listan längre med skolfrågor, sociala frågor och infrastruktur med mera.

Men de att satser jag formulerat ovan tycker jag är saker värda att arbeta för.

Tänk efter när du röstar och tänk efter när du kryssar.

Erik Sjöberg (S) på 15:e plats på listan.

Taggar

Dela


1 reaktion på Erik Sjöberg debatterar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *