Nyheter

Erlandsson (S): Allas lika värde engagerar mig mest

Nyheter I en artikelserie lär vi känna våra ledamöter och ersättare som är invalda i kommunfullmäktige under mandatperioden. I dag träffar vi Helena Erlandsson (S)

Kan du beskriva dig själv?
Helena Erlandsson, jag bor i Hok med min familj. Man, barn och hund. Jag har fler fritidsintressen förutom politiken exempelvis virkning och handarbeten, matlagning och bakning. Jag är engagerad i Svenska kyrkan och jobbar i Huskvarna församling som administratör.

Har du önskat, eller tilldelats, platsen i kommunfullmäktige?
Jag har fått uppdraget av mitt parti. Socialdemokraterna för Tro och Solidaritet.

Vad är det för frågor som engagerar dig mest?
Allas lika värde, vi måste försöka förstå hur andra lever sin vardag. Jag upplever ibland att vi förtroendevalda har ungefär samma livsförutsättningar. Vem representerar de som har det tufft? 

– Hela kommunen är viktig inte bara centralorterna.

Vad ser du fram emot under mandatperioden?
Lära mig hur kommunstyrelsen fungerar. Att få se hur en ny majoritet kan leda och utveckla kommunen, avrundar Helena Erlandsson (S).

Helena Erlandsson (S)

Kommunfullmäktige är det högsta beslutande organet i kommunen och kan liknas vid riksdag. Ledamöterna utses vid val vart fjärde år. I kommunens fullmäktige finns 41 ledamöter och 27 ersättare. Kommunfullmäktige beslutar bland annat om budget och ekonomiska långtidsplaner, skatter, avgifter, årsredovisningar, köp och försäljning av fast egendom. 

Kommunfullmäktige utser även ledamöter i styrelser och nämnder samt beslutar om inriktningsmål för nämndernas verksamhet.  

Mandatfördelningen 2022–2026: S 13, M 8, SD 7, C 4, KD 4, L 2, EMP 2 och V har 1 mandat.

Taggar

Dela


1 reaktion på Erlandsson (S): Allas lika värde engagerar mig mest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *