Nyheter

Ersätt avsmalningar med bulor

Nyheter Ett medborgarförslag har inkommit till kommunfullmäktige angående trafiksäkerheten genom Vaggeryd och Skillingaryd

Önskar bulor istället för avsmalningar

Ett förslag som gagnar alla bilister tycker medborgaren som lämnade in förslaget.

”Ta bort alla avsmalningar på Jönköpingsvägen i Vaggeryd och Storgatan i Skillingaryd. Ersätt dessa med vägbulor. Nu får avsmalningarna motsatt effekt då man ökar hastigheten för att förbi innan hindret innan den mötande bilen. Det ligger naturligtvis helt hos bilisten att inte öka, men jag tror att många upplever samma fenomen”.

– Om då båda bilisterna tänker likadant och möts mitt i avsmalningen kan det bli en rejäl kollision. Om vägbulor finns istället så bromsar man ned för att inte riskera skador på bilen samt att risken att kollidera med mötande fordon minskar väsentligen, skriver Vaggerydsbon i ett medborgarförslag som godkändes av kommunfullmäktige och lämnades över till tekniska nämnden.

Taggar

Dela


14 reaktioner på Ersätt avsmalningar med bulor

Dessa avsmalningar funkar lika dåligt som dem man byggde på Valdshultsvägen när man gjorde om vägen. Totalt värdelösa.

Sluta nu 🙄😩, vägbulor har testats och det funkade dåligt, låt det nu vara som det är. Finns väl annat att lägga pengarna på. Vad är det för fel på politikerna som lämnar det vidare till tekniska 😡😡

Det måste väl räcka att sänka hastigheter till 30 eller 40 kilometer. Ta bort avsmalningar och bulor det är de billigaste och de säkraste alternativen det var inte så länge sedan man tog bort avsmalningar och bulor i Vaggeryds kommun. Då kostade det mer en halv miljon kronor bara att ta bort dessa påhitt. Ska bilförarna fokusera på en massa hinder i stället för andra trafikanter och fotgängare? Sänk hastigheten och låt två bilar mötas normalt på en väg

Såg senast igår en som körde emot och på hela trottoarkanten i Skillingaryd vid Oljeshejken och fick sin fälg förstörd på grund av osäkerhet vid möte.

Håller med, bort med avsmalningarna.
Det blir bara att hinna först, många har dessutom inte så bra koll om hur bredtt deras fordon är och tar upp mer plats än vad de behöver, vilket ökar risken avsevärt. Väntar bara tills de smäller ordentligt.
Ökar risken för att köra emot kanter också.
Ta bort avsmalningar, gör vägbulor med hänvisning till säkerheten och man får ner farten från båda hållen.
Det ska vara säkert att mötas, inte ökad kollisionsrisk i trafiken. Vägbulor har 100 procent verkan på att få ner hastigheten, det har inte avsmalningar.

Vägbulor är ju inte bra för miljön. Man bromsar in före vägbulan för att sedan gasa på efter vägbulan.

Sätt upp fartkameror. Det behövs för det finns de som är som ett sträck och sedan drar de på upp mot Vaggeryd.

Håller med Lasse som skriver, det fungerar med avsmalningar. Ett litet tips till alla som kör bil, lugna ner er lite man kommer inte fram fortare . Om inte det fungerar som det är nu, så stanna hemma.

Två bilar kan ju utan problem mötas i de avsmalningar som finns och tycker man det är trångt eller möter något bredare fordon så är det bara att släppa förbi mötande bil.
Vägbulor är ett extremt dåligt alternativ då det skapar både buller och vibrationer som stör omgivningen och kan skada byggnaderna omkring. Har själv bott i hus i närheten av vägbulor och sett/hört/känt hur hela huset skakar när en långtradare passerar.

Det har varit så många olika farthinder genom åren som har kostat massor med pengar
De som är nu fungerar bra
Sedan kan man väl bjuda på att störst går först ska en tung lastbil eller buss stanna och starta går det åt mer bränsle än för en personbil
Gör ofta så och får en vink till tack

Rätt Lasse, det går att mötas vid alla avsmalningar.
Bulor är inte bra. Det är trotts allt ett fysiskt hinder som ställer till stora problem, inte minst för den tyngre trafiken, bussar, lastbilar och även personbilar med släp. Det går nästan att jämföra med ett hål i vägbanan som vi snabbt vill få åtgärdat.
Många kommuner använder idag hastighetsskyltning. Rött med text sakta ned när det det går för fort, och grönt med ett tack när det är okej. Den som inte bryr sig om det är nog väldigt svår att få att köra lagligt i trafiken.
Det finns säkert statistik tillgänglig att få upplysning om hur effektivt detta är.
Lycka till.

Lasse! Jo, det finns avsmalningar där man inte kan mötas. Jag blev påkörd av en lastbil som inte kunde behärska sig utan pressade sig över på min väghalva. Men rent allmänt är alla dessa trafikhinder av ondo – i min värld där vi åker ambulans. Jag har fått lägga mig raklång över patienter för att hålla dem på plats på båren. Patienter med skelettskador måste ha ett helvete med vägbulor. Först stagar man försiktigt upp en bruten nacke för att minska risken för att ryggmärgen skadas så att patienten blir förlamad nedanför skadan. Men sedan tvingas man köra ambulansen över avsiktligt byggda skakhinder. Alla dessa hinder är ur min synvinkel av ondo. Jag vill se släta raka vägar med trafikljus där vi bara glider rakt fram med blåljus och sirener. För de övriga problemen är det trafikkontroll och böter som skall gälla – inga vägbulor och försnävningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *