Nyheter

”Ett historiskt misstag”

Nyheter Idag kom beskedet att LO:s styrelse säger nej till slutbudet i LAS- förhandlingarna. Annie Lööf (C) kommenterar

Annie Lööf (C) från Värnamo kommenterar LAS

”Idag fanns en historisk möjlighet för arbetsmarknadens parter att sluta ett nytt huvudavtal. Det hade innburit en mer modern och inkluderande arbetsmarknad. Fler människor skulle kunna gå från utanförskap till jobb och fast anställning. Fler skulle fått en möjlighet till omställning och vidareutbildning.

Den svenska arbetsmarknadsmodellen bygger på ett gemensamt ansvarstagande. Jag välkomnar därför att Svenskt Näringsliv och PTK visar vägen genom förhandlingar och avtal. Organisationer som orkar ta ansvar i svåra situationer är värda respekt.

LO har tyvärr visat sig oförmögna att ta det ansvaret. Det är mycket beklagligt och ett historiskt misstag.

Eftersom parterna misslyckats med att komma överens går vi som planerat vidare med Januariavtalet, där vi har en gedigen och balanserad utredning. Sedan är vi självklart beredda att lyssna på PTK och Svenskt Näringsliv om de tillsammans vill utforma ett nytt huvudavtal.”

Annie Lööf
Partiledare Centerpartiet

Taggar

7 reaktioner på ”Ett historiskt misstag”

Historiskt misstag? Det som kommer att gå till historien är ett centerparti som gav upp 80 år av arbetsfred och den svenska modellen. Låt parterna behålla maktbalansen och utveckla både arbetsgivare och arbetstagare. Jag beklagar djupt den okunskap Annie besitter när det gäller jobbskapande insatser. Inga jobb skapas för att tryggheten försämras. Jobb skapas efter marknadens efterfrågan.

Mycket bra skrivet Annelie. Enligt henne så ska trotjänarna som har slitit ut sig på företaget kastas ut på soptippen.

Annie Lööf har noll i trovärdighet efter det förra valet. Ser det väldigt förvånade att partiet inte tappat fler väljare. Kanske mammaledigheten och tiden utan Annie i media räddade partiet? Hur som helst, nu är hon tillbaka och sänker sitt parti med inövade floskler som ingen lyssnar på länge. Kanske dags att införa tjänstemannaansvar igen?

Bra inlägg Annelie B. Synd att en så okunnig partiledare som Annie Lööf sabotera förhandlingarna mellan marknadens parter, hennes mål är…försämra för dom svaga på arbetsmarknaden… Hon är en till från C, som klanta till det….. man mins M. Olofsson….

Bra skrivet Lasse R. Dessa politiker vill bara försämra för arbetarna. Hon reagerar inte när någon säger att man ska jobba tills 75.

Bra skrivet
Inga nya jobb skapas för att tygga-anställningar försvinner.

Därimot så kommer inte folk våga investera i t.ex hus och bilar vilket skapar färre jobb

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *