Nyheter

Ett koncept för skollokaler är upphandlat

Nyheter Barn- och utbildningsnämnden har upphandlat ett lokalkoncept som kommer att gälla framöver

– Vi gör så att vi använder samma koncept i nya Götafors skola som det är vid Sörgårdsskolans. Det blir enklare om vi har fastställt ett koncept, berättar Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden. 

– Entrén till våra nya skollokaler är i mitten av byggnaden, och där finns också kapprum. Sedan kommer man nästan direkt in i sitt respektive klassrum, som är fyra till antalet i varje byggnad. Vi har tillgång till grupprum, skapade arena, skolbibliotek i mitten av de fyra klassrummen, menar Jenny Larsen (KD) ordförande barn- och utbildningsnämnden. 

Nämnden beslutade att ställa sig bakom det lokalkoncept som presenterades som ska användas för skolans inomhusmiljöer för årskurs F – 3. I konceptet har följande principer funnits med; tydliga expansionsmöjligheter, skapande arena, genomtänkta kapprum, entréer, förråd, grupprum, utomhusmiljö, tillagningskök och matsal, plats för arbetsrum, elevhälsa och administration samt olika storlekar på klassrummen. 

Så här kommer konceptet se ut i F-3

Taggar

Dela


3 reaktioner på Ett koncept för skollokaler är upphandlat

Ser jättebra ut, men saknar idrottshall.
Enormt mycket tid och resurser läggs på promenader till och från sim och idrott. En idrottshall i anslutning till skolan skulle frigöra pedagoger till att öka personaltätheten under lektioner och raster.

Låter fantastiskt bra! Men hur går det med befintliga? Siffror på Götafors skola som man skall hyra av privat aktör i 10-20 år?
Avgå alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *