Nyheter

Ett nytt coronafall rapporteras

Nyheter Smittspridningen ökar betydligt i Sverige. I Vaggeryds kommun rapporteras ett nytt fall förra veckan visar ny statistik från Folkhälsomyndigheten och Newsworthy. 

Under vecka 32 rapporterades ett nytt fall av covid-19 och det är samma siffra som föregående vecka. Det kan jämföras med kommunens peak i smittspridningen som inträffade i april i år då det vecka 14 rapporterades 97 nya fall. 

Flest fall i länet, sett till befolkningen, rapporteras i Aneby och Mullsjö som hade 70 fall per 100 000 invånare under den senaste veckan. I hela landet rapporterades 5 819 fall under vecka 32 och det är en ökning med 26 procent jämfört med veckan innan. 

I landet har Arjeplog flest fall i landet, sett till sin befolkning, där det noterats 260 fall per 100 000 invånare under den senaste veckan. 

Totalt har 8 680 personer i Vaggeryds kommun fått sin första vaccindos fram till vecka 32 och det innebär 78 procent av den vuxna befolkningen.

Taggar

1 reaktion på Ett nytt coronafall rapporteras

Blir så trött på detta. Vad väntar sig folk när så sjukt många skiter i allt och bara lever på som om vi inte hade någon pandemi i världen.

Sprutan underlättar men den botar inte egenansvar!

Skärp till er i ert egetansvar, håll avstånd och tagga ner lite om ni vill att det ska vända.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *