Nyheter

Ett viktigt beslut för att bekämpa mäns våld mot kvinnor!

Nyheter Varje år dödas i genomsnitt 15 kvinnor, oftast av en man de har eller haft en relation till. Långt fler utsätts för våld och övergrepp, inte sällan finns det barn med som också drabbas. Läs (S) debatt här

Inget barn ska behöva växa upp med att se sin mamma bli slagen och samhället måste göra allt i sin makt för att både förebygga men också stödja kvinnor och barn som utsätts för våld.

Därför har vi socialdemokrater lagt en motion i kommunfullmäktige om att stärka kommunens arbete samt öka kunskapen hos politiker och tjänstemän när det gäller mäns våld mot kvinnor. Vi vill också öka stödet till kvinnojouren i Värnamo.

När motionen behandlades på kommunfullmäktige gick vår motion igenom helt och hållet tack vare att 10 ledamöter från C, L, KD, MP och V valde att stödja motionen.

Vi socialdemokrater vill därför rikta ett stort tack till er som valde att ta ställning för att öka stödet till kvinnojouren. Det betyder mycket för deras viktiga verksamhet och för de kvinnor som behöver stöd och skydd!

Nadira Kilim
Thomas Strand
Tuula Ingner
Carina Ödebrink

Taggar

Dela


9 reaktioner på Ett viktigt beslut för att bekämpa mäns våld mot kvinnor!

Sorgligt att läsa borgerliga skribenters synpunkter! Att man väljer att inte se problemet och att kommunen har både ansvar och skyldighet att genomföra den nationella strategin för mäns våld mot kvinnor och att detta våld ska upphöra. Varje dag, varje stund lever kvinnor och barn i rädsla och otrygghet. Det handlar både om det akuta skedet men kan också gälla även för lång tid efteråt. Vi socialdemokrater är dock väldigt glada över att politiska företrädare i C, KD, L, MP och V valde att ta ställning för kvinnors rätt till trygghet.

Man undrar om inte Sossarna lägger ut dimridåer för att dölja det riktiga våldet som sköljer över oss i samhället.

Nu gällde motionen Kvinnojouren, det är ju fritt att skriva en om BRIS, som är en precis lika viktig organisation som Kvinnojouren.

Nu är det så att BRIS fick inte pengar för de liksom Kvinnojouren har ingen verksamhet i vår kommun. Varför ska detta upp i kommunfullmäktige kan man ju undra? Men så är nya (S): Populistiska utspel och att finansiera är inte så viktigt heller, är ju inte deras pengar. Vi säger nej till diverse olika föreningar som inte har verksamhet/styrelse i kommunen på nästan varje möte i kultur och fritidsnämnden. Det är vi som hanterar bidrag till föreningslivet! Besluten ska tas i rätt instans måste vara det grundläggande eller hur?

Tydligen var BRIS inte så viktigt eftersom de inte fick nåt på sin ansökan? Att det inte finns nån förening i kommunen verkar ni ha missat? Och att det inte finns nåt avtal är ju inte förvånande, kanske dags att berörd nämnď fattar besluten? Håller med Mats om att pengarna nog gör nytta men besluten skall tas på rätt ställe.

Jag tror inte någon i kommunfullmäktige tyckte annorlunda i sak.
-Problemet är att detta inte är ett beslut för kommunfullmäktige, utan socialnämnden.
Genom beslutet klampar man in och styr i ett område som inte är ens eget.
Nämnden har ju kunskapen om var pengarna gör bäst nytta.

Men om alla tyckte likadant varför röstade inte alla då på motionen?
Kommunfullmäktige är dessutom kommunens högst beslutande organ och är den instans som ytterst ansvarar för prioriteringarna.
Kommunen har dessutom en skyldighet att ansvara för insatser när det gäller mäns våld mot kvinnor.
Jag tycker också kommunfullmäktiges ordförande, som visserligen är moderat, ska vara försiktig med att uttala sig i de enskilda politiska frågorna. Fullmäktiges ordförande är hela fullmäktiges ordförande.

Carina, just därför, bör jag som ordförande påpeka när kommunfullmäktige beslutar utanför sin kompetens.
Vi har alla åsikter, men ska vi ha någon ordning i kommunen, så får vi hålla oss till den organisation vi beslutat.
Annars väntar anarki, det vill varken du eller jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *