Nyheter

Evelina öppnar gårdsfika på Tallnäs

Nyheter Tofteryds tv-kändis Evelina Silverudd kommer i juni månad erbjuda goda bakverk på Tallnäs nya gårdsfika

Emil Qvarnström och Evelina Silverudd  [1/5]

"En dröm har gått i uppfyllelse"  [2/5]

Vi fick följa med när överraskningen skulle avslöjas  [3/5]

Tidigare förrådet kommer bli Evelinas egna bakstuga  [4/5]

Gårdsfika med bakverk av Tofteryds tv-kändis   [5/5]

När vi kommer till Tallnäs under fredagseftermiddagen sitter Evelina Silverudd och Emil Qvarnström på altanen utanför restaurangen och planerar. Evelina har sin anställning på stiftsgården men just nu läser hon till konditor och bagare vid ”Centrum för livslångt lärande” i Anderstorp och är klar med utbildningen nästa höst. 

Emil berättar hur det kom sig:
– Som en del i hennes utbildning startar vi i juni månad upp för ”pop-up” gårdsfika, kul att testa saker som inte tidigare gjorts. Jag frågade Evelina om det skulle vara möjligt med att sälja bakverk här och Evelina nappade direkt. 

Så blev det. Under hela juni månad, med start 3 juni, erbjuder Evelina ”Gårdsfika”.

Evelina är glad i dag och det märks, hennes dröm har precis blivit uppfylld och kommenterar:
– Jag kommer att erbjuda allmänt ”traditionellt” fika med morotstårtor och mazariner. Man kan både fika här eller ta med hem. Det kommer även finnas frallor, bröd, baguetter och räksmörgåsar. 

Emil igen:
– Evelina kommer driva det som sitt egna och är här tidigt på morgonen och vi har öppet till 21, så efter Evelina gått hem så fortsätter gården att sälja. Nu testar vi marknaden och vi utökar Tallnäs med ytterligare ett ekonomiskt ben att stå på. Känns fantastiskt bra.  

Emil skrattar till och säger att han har en överraskning som han ska visa Evelina. Vi följer såklart med in i restaurangen och in i korridoren förbi stiftsgårdens köksdel. 

– Här ska du få vara, säger Emil och Evelina blir nästan mållös när hon ser vad Emil hade för överraskning. I ett tidigare personalrum, som blev förråd, som blev något som ingen använder till att nu – en början på gårdsfikat. Emil berättar: 

– Nu ska allt ut och här ska fräschas upp. Jag tänkte att man kunde se vad du bakar genom ett av fönstren ut mot gården och i den andra har du försäljning. Här kan bakmaskinen stå, här är kyl, frys, diskbänk…. 

Evelina ser sig omkring och säger ”Det här var otippat. Vilken överraskning. Tänk att få med sig en pöse med frallor på möra, det här hade jag ingen aning om” på sin härliga västgötadialekt. 

Emil tittar ut över fönstren och pekar;
– Snart kommer utemöblerna och här kan man sitta och fika här på gräsmattan. Nu har vi både frukost, lunch, kvällsmat och erbjuder snart gårdsfika. Det fina i det här tycker jag är att vi nyttjar de resurser vi redan har, som Evelina. Det är få förunnat att kunna göra det. Här får hon en bred grund i sin utbildning då det är handlar om hela kedjan från inköp, bak till försäljning. Att våga är roligt, menar Emil som kommenterar vilket bakverk han gillar mest ”Evelinas kanelbullar”. Evelinas favoriter är hallongrottor, prinsesstårtslängd och Budapest. 

Evelina tittar tacksamt på Emil och avrundar ”Tack för att du vågar satsa”. 

Taggar

Dela


5 reaktioner på Evelina öppnar gårdsfika på Tallnäs

Oj vad skoj för dig Evelina….
Kommer gärna en dag i sommar och testar dina goda bakverk…

Jag och barnen kommer och fikar när du har öppnat, lycka till med allt .
Med vänliga hälsningar
Johan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *