Nyheter

Ewa Magnusson är kluven inför (FP)-landsmötet

Ewa Magnusson är kluven inför (FP)-landsmötet

Nyheter Det är med delade känslor som vaggerydspolitikern Ewa Magnusson i dag åker till Stockholm för att för att representera (FP)-organisationen i Skillingaryd-Vaggeryd vid  Folkpartiets landsmöte.

– Det är mitt första landsmöte och det ska förstås bli jättespännande. Men samtidigt går det inte att komma ifrån det terrorhot som vilar över oss, det påverkar mig starkt, säger hon.
I en dramatisk politisk tid lär frågor som flyktingvåg och terrorhot pocka på plats på dagordningen i riksdagshuset. Frågan om namnbyte till Liberalerna ska också dryftas. Ewa Magnusson ska arbeta med frågor som verkligen ligger henne varmt och hjärtat, lärare och ordförande i kultur- och fritidsnämnden som hon är.
– Jag sitter i landsmötets utskott för utbildning och kultur. Det ska bli jätteintressant att prata utbildning på nationell nivå. Den stora diskussionsämnet blir säkerligen frågan om förstatligandet av skolan, säger hon.
Ewa Magnusson är en varm förespråkare för ett förstatligande av utbildningen.
– Det är ett viktigt steg för att skapa en likvärdig utbildning för alla, det ska inte spela någon roll i vilken kommun du bor. Det är också viktigt att värna lärarens arbetsroll och status. På dessa punkter skiljer det mellan olika kommuner. Men vi ska naturligtvis inte gå tillbaka till det gamla utan istället arbeta modernt med utbildningen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *