Nyheter

Exit bjuder in till spel

Nyheter På Odengatan i Vaggeryd ligger Exit Spelhall sedan ett tag tillbaka. Hit kan man gå och spela alla möjliga olika spel tillsammans med vänner och bekanta.

Rania visar hur man spelar Shuffleboard.

Under tisdagseftermiddagen strax efter öppning träffar vi Rania som står i spelhallens café och hälsar välkommen. 

– Vi öppnade i början av september så ett par månader har vi haft öppet på kvällarna. Det är min pappa Anas som äger spelhallen, berättar Rania.

– På nedervåningen har vi två shuffleboards, en fikahörna där man kan köpa godis och fika. På övervåningen finns fyra biljardbord, fotbollsspel, airhockeyspel, pingisbord och playstation. Här nere har vi också en stor tv där vi visar fotbollsmatcher i bland, fortsätter Rania.

För er som inte vet är shuffleboard är så är det ett lättspelat brädspel som påminner om curling. Man använder stenpuckar som curlas fram från ena kanten till andra ändan av spelbordet. Det gäller att komma så nära bortre kanten som möjligt med de egna stenarna, samtidigt som man skall blockera eller slå bort motståndarens stenar. Shuffleboard är ett ganska nytt spel i Sverige, men har anor från 1500-talets England. Shuffleboard spelas på ett långt bord där man använder handen för att stöta iväg puckarna. Puckarna glider lätt på den långa spelplanen, tack vare den sand som strös på spelytan.

– Det är mest ungdomar som kommer hit och spelar men på helgerna när vi har öppet sent på natten kommer det fler vuxna, säger Rania.

Att spela spel tillsammans kan vara en mysig höstlovsaktivitet för att umgås och spela med kompisgänget. Det passar nog ganska många åldrar, kanske ett tips för våra pensionärsföreningar?

Rania hälsar välkommen i spelhallen.  [1/2]

Här kan man bland annat spela Shuffleboard.  [2/2]

Om kommentarer:

Du som kommenterar tänk på det här: Inga påhopp tolereras på politiker, andra personer, föreningar, myndigheter eller andra. Inga svordomar eller antydningar till detta tillåts, då tas kommentaren bort med automatik. Rasism är självklart inte tillåtet.

Vi vill gärna att ni använder ert riktiga namn eller har ett återkommande alias. Ibland tvingas vi ta bort kommentarsmöjligheten på grund av att våra regler inte följs. Blir det ingen bättring så kommer vi att förändra möjligheten att kommentera.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *