Nyheter

Extra anslag till kulturskolan

Nyheter Musikalprojektet i Vaggeryds kommun får extra tillskott av kultur- och fritidsnämnden.

I slutet av mars är det dags för kulturskolans vecka med föreställnings . Ansökan har kommit in till kultur och fritid om ett extra anslag för att täcka ljus- och ljudkostnader, närmare bestämt 40 000 kronor.

Det planeras fyra föreställningar med publikupplevelser, två skolföreställningar för alla låg- och mellanstadier i kommunen och en föreställning för kulturskolans öppet hus samt avslutningsvis en föreställning för föräldrar och allmänheten.

– Musikalmusik kommer att spegla veckan, säger Ewa Magnusson (L) som är ordförande för kultur- och fritidsnämnden. Vi har beslutat att vi ska anslå 20 000 kronor för att stödja detta musikalprojekt. Nämnden kommer att ansöka om de ytterligare 20 000 kronor hos kommunstyrelsen som stöd för en lokal kultursatsning för kommunens invånare. Tidigare har kommunstyrelsen bidragit med 80 000 kronor till det regionala kulturprojektet ”Smålands Kulturfestival” och då tycker vi i kultur- och fritidsnämnden att det är rimligt att kommunstyrelsen är med och hjälper till att stötta även ett lokalt större kulturarrangemang, avslutar Ewa.

Sara Mejving

Från en kulturskolefest

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *