Nyheter

Extra festligt dag vid Mötesplatsen

Nyheter Under skärtorsdagens förmiddag fick matkassarna extra förstärkning med påskmust, köttbullar och prinskorv samt en rulltårtsbakelse

Ska snart packas i kassar  [1/3]

Mattias Östenälv  [2/3]

Rulltårtsbakelse  [3/3]

Mötesplatsen är ett samarbete mellan Vaggeryds kommun och kyrkorna, där man tillsammans hjälper människor. Vissa har missbruksproblematik men en del andra kommer också dit bara för att få en stunds samvaro och gemenskap med andra.

– Just denna skärtorsdagen var matkassarna, tack vare alla kyrkor i vårt samhälle, extra förstärkta med bland annat påskmust, köttbullar och prinskorv och vi fick dela ut hela 25 stycken kassar, vilket är mer än vanligt, hälsar man från Mötesplatsen.

Mattias Östenälv berättar mer:

– Mötesplatserna i kommunen är en viktig plats där det i det svåra pandemiläget försöker hålla kontakten med ensamma personer. Det kan röra sig både om individer och familjer. Det har inte varit så enkelt att kunna prata nu under vintermånaderna eftersom vi fått dela ut matkassarna utomhus i kylan. Men under skärtorsdagen värmde vårsolen oss och vi, diakoner och pastorer, fick chansen att prata med de som behövde. Lite extra festligt blev det också tack vare våra rulltårtsbakelser.

– Vi från kyrkorna uppskattar kontakten som skapats här och vi önskar att fler folk fick hitta hit. Mötesplatsen är inte en plats för ”samhällets utslagna” utan hit kan man bara dyka upp för en pratstund. Alla är varmt välkomna, men tyvärr gäller det att vi uteslutande gör allt utomhus. Endast ett fåtal kan komma in och värma sig med gällande restriktioner och det är viktigt att det är säkert att besöka oss. Vi hoppas att med vårvärmen kan fler stanna för en kopp kaffe, en andakt och den gemenskap vi så väl behöver i dessa tider, hälsar Mattias Östenälv från Pingstkyrkan.

Foto: Mattias Östenälv

Taggar

Dela


1 reaktion på Extra festligt dag vid Mötesplatsen

Hur skulle det vara om ni kunde informera om denna sak till alla som behöver denna hjälp i kommunen. Ni skriver efter att de har hjälp så många. Tänk på dem som inte vet om denna hjälp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *