Nyheter

Extra miljoner till Götarps Hage

Nyheter Detaljplanen för Södra Parks "Götarps Hage" blir dyrare än tidigare budgeterat. Nu har tekniska utskottet lagt till 3,3 miljoner för vägar, mark, belysning och avlopp i detaljplanen.

"Götarps Hage" vid Södra Park i Vaggeryd

Kommunstyrelsen beslutade i april 2015 att ge miljö- och byggnadsnämnden i uppdrag att upprätta detaljplen för Södra Park 2:1, Götarps Hage i Vaggeryd. Detaljplanen, som är ute på granskning i januari, skapar möjligheten för nya bostäder. Både fristående villor, radhud, parhus eller flerfamiljshus.

Synpunkter har nu lämnats av tekniska utskottet där man lämnar ett positivt besked om ökade medel med tanke på att det tillkommit ett nytt planförslag. I budgeten 2018 – 2010 avsatte kommunfullmäktige 6,4 miljoner kronor för att upprättande av gator, avlopp och lampor för området. En ny kalkyl har gjorts och tekniska utskottet bedömer att den hamnar på 9,7 miljoner istället.

Tomtmarken beräknas kosta 5,9 miljoner kronor, gata-, gång- och cykelväg inklusive belysning 1,8 miljoner kronor och vatten och avlopp kalkyleras med 2 miljoner kronor till området.

 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Extra miljoner till Götarps Hage

Vill man verkligen bo så nära ett skjutfält? Försvarsmakten kommer att öka sina aktiviteter och så kommer det även att skjutas med mycket större artilleri.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *