Nyheter

Extratillskott för SFK och SIS

Nyheter Jönköpings föreningsliv får dela på 8 400 000 kronor i utdelning för sin försäljning av Bingolotter med mera under året och bland föreningar på tio-i-topp återfinns både SFK och SIS.  

SFK med livlig ungdomsverksamhet får ett fint ekonomiskt tillskott. Arkivbild

Detta står klart sedan ideella Folkspel summerat överskottet från senaste verksamhetsårets försäljning av Bingolotter, Sverigelotten och andra Folkspelsprodukter under året. 142 000 kronor går till Skillingaryds FK och 118 000 till Skillingaryds IS fotboll. de är sexa respektive tia på listan,

Totalt delar föreningslivets eget spelbolag Folkspel, ut 189 miljoner kronor till drygt 8 000 föreningar runt om i landet, som har sålt Bingolotter, Sverigelotten och andra Folkspelsprodukter under året.

– Vi hoppas och tror att överskottet vi delar ut ska ge klubbar och organisationer växtkraft och att det helt enkelt bidrar till ett bättre Sverige, säger Hans Sahlin, vd för Folkspel.

Ullareds Idrottsallians i Halland är den förening som har sålt bäst i landet och får därmed ta emot det största överskottet. Hela 842 000 kronor landar på dess klubbkonto.

• 8,4 miljoner i länet
Se topp-10 föreningarna i Jönköping som får störst utdelning i tabellen nedan.

Taggar

1 reaktion på Extratillskott för SFK och SIS

Grattis SFK och SIS Fotboll!

Vilka fina insatser alla idieellt arbetande medlemmar gör och inte bara i dessa föreningar.

Vi har många bra föreningar i Skillingaryd som gör en stor samhällsinsats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *