Nyheter

FA-officeren och kyrkoherden fann varann

Nyheter En löjtnant i Frälsningsarmén och en kyrkoherde i Svenska yrkan fann kärleken och i dag gifte de sig med varandra.

Theres och Klas gifte sig i Åkers kyrka.   [1/4]

Alldeles, alldeles nygifta.   [2/4]

Theres och Klas.   [3/4]

Ut i den fina sommardagen.   [4/4]

Cirka 300 personer kom till kyrkan i Åker för att ta del av det högtidliga bröllopet mellan Theres Frisk och Klas Svensson.

Therese har varit verksam inom Frälsningsarmén i Skillingaryd men arbetar numera inom kåren i Jönköping.

Klas är uppvuxen i Skillingaryd men var i många år präst i Forsheda. När han blev kyrkoherde i Skillingaryd tändes gnistan Klas och Theres emellan.

Nu hade blivit ett par och köpt ett hus i Vaggeryd.

Vigselförrättare var Therese morbror Per-Olof Larsson som är officer inom Frälsningsarmén. Största jublet under akten blev när han sa: Tager du Karl Svensson denna… i stället för Klas Svensson.

Gifta blev de och efteråt blev det bullkalas på kyrkbacken. Senare hölls en fest för inbjudna gäster på sommarhemmet Fridhäll i Skillingaryd.

Många medverkade med sång och musik och det var toner som var kända från både svenska kyrkan och Frälsningsarmen. På kyrkbacken spelade Frälsningsarmens hornmusikkårer från Skillingaryd och Jönköping när kaffet serverades.

Theres och Klas går nu gemensamma vägar och det passar ju bra att det stadfästes i Åkers kyrka där vägkyrkan startar just i morgon söndag.

Foto: Jan Bäckelie

Taggar

Dela


2 reaktioner på FA-officeren och kyrkoherden fann varann

Grattis Klas & Theres
Önskar
Kjell & Anna-Lena Karlsson
(Som var det första par som Klas
själv vigde 1994)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *