Nyheter

”Fabriken” flyttas till Smedjegatan

Nyheter Den dagliga verksamheten "Fabriken" kommer att från 2019 vara i Skillingarydsalvans gamla lokaler på Smedjegatan i Skillingaryd. Men omröstningen vid socialnämndens möte blev en knapp vinst för ja-sägarna och blev eftermiddagens stora heta politiska fråga.

På Smedjegatan i Skillingaryd kommer nu den dagliga verksamheten vara från och med 2019.

Vid socialnämndens sista möte för året skulle ”Fabriken” diskuteras och det blev en lång diskussion och det skulle visa sig att ytterligare information om ärendet kom till under mötesdagen som inte var planerad.

I går sa kommunstyrelsens arbetsutskott upp avtalet med hyresvärden Mack Fastigheter AB i Vaggeryd. Detta fick socialnämndens ledamöter vetskap om under mötet och att det går undan var inte alla helt nöjda med.

– I och med tidspressen så är det svårt att få till en demokratisk process. Här har varit tvära kast hela dagen och ny information kommer oss tillhanda. Vi blir upprörda över det här och först var jag inne på att rösta ja till förslaget, men har ändrat mig under dagen och röstade nu nej, säger Peter Fransson (S) vice ordförande i socialnämnden som även nämner att det är 10 dagar kvar på året och ett sånt här viktigt beslut kunde ha väntat för att få mer fakta på bordet. 

– Jag förstår att man reagerar att det går fort. Jag har följt med det här ärendet senaste månaden hur förvaltningen har jobbat med förslaget så för mig var det lättare att ta det här beslutet idag. Skillingarydsalvans gamla lokaler är en stor lokal där vi ser möjligheten och det finns även över tusen kvadratmeter trädgård bakom huset och där har både vi och personalen sett att vi utöka verksamheten, säger Ann-Katrin Löfstedt (M) ordförande i socialnämnden. 

– Jag tror det här handlar om ett prestigebeslut. Vi i (S) ville att socialförvaltningen skulle ta fram underlag, antingen säga upp avtalet i Vaggeryd eller inte, men idag var redan gjort. Nu är det förbigånget, avslutar Peter Fransson (S) som samtidigt stryker under med att nya lokalen på Smedjegatan i Skillingaryd är perfekt för ändamålet.

– Jag vill inte ha ett nytt ”Karlavägen”, vi ska inte släppa fokus på brukarna. Det här kommer att bli riktigt bra i de nya lokalerna, men just idag blev det en politisk fråga av det hela, understryker Lennart ”Charlie” Karlsson i det nybildade partiet Empa(r)iet.

Röstning genomfördes om att flytta den dagliga verksamheten ”Fabriken” och vann gehör med 7 – 6. Reservation angående beslutet från (S) och Fredrik Nordh och en protokollsanteckning på hur ärendet har hanterats lämnades av Pelle Philip (C) och (S) gruppen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *