Nyheter

Falsk sjuksköterska arbetade inom ambulansen: ”Väldigt besvikna”

Nyheter Avslöjandet att en man misstänks ha arbetat som ambulanssjuksköterska i Region Jönköpings län i flera månader utan att ha tagit examen upprör ambulanspersonalen. – Vi är väldigt ledsna och besvikna, säger en medarbetare.

Genrebild: David Alin

Under tisdagen rapporterade P4 Jönköping om händelsen som har uppdagats inom ambulansområde söder som omfattar Värnamo, Vaggeryds, Gislaveds och Gnosjö kommuner.

– Vi är väldigt ledsna och besvikna. Det här handlar om en person som har arbetat inom ambulansen, som har vårdat sjuka patienter och som till och med givit läkemedel till patienter. Vi är väldigt besvikna, säger en som arbetar inom ambulansområde söder till tidningen.

I en intervju med Jönköpings-Posten förnekar ambulansens verksamhetschef Thomas Johansson uppgifterna och menar att det rör sig om ett missförstånd. Men enligt den anställde som vi har varit i kontakt med stämmer inte ambulanschefens uppgifter.

– Det stämmer inte. Han är väl medveten om att personen har utfört arbetsuppgifter som en ambulanssjuksköterska ska göra, det vet han om, säger den anställde och menar att många i ambulansområdet är besvikna.

Vi har försökt att nå ambulanschefen Thomas Johansson för en kommentar utan framgång.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Falsk sjuksköterska arbetade inom ambulansen: ”Väldigt besvikna”

Säga vad man vill, men lite intressant att först nu blir medarbetarna besvikna, när detta har kommit fram. Då måste det ju betyda att personen är otroligt kompetent, då det utbildade personalen inte märkt av det. Med det menar jag inte att detta är rätt!

Ni skriver att de är ”väldigt besvikna” låter det inte märkligt. Det borde i stället stå vi är väldigt förbannade för patienternas säkerhet.

Att ringa ett par referenser är väl närmast att betrakta som standard när någon söker jobb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *