Nyheter

Famaron utökar med ytterligare en butik

Nyheter Famaron utökar med ytterligare en butik till vår grupp med Happy Homes-butiker. – Vi vänder oss nu västerut och har förvärvat Happy Homes Borås. Butikens administration kommer att skötas från vårt koncernkontor i Vaggeryd, så vi förstärker med detta förvärv vår lokala butiksgrupp med en ytterligare butik i närliggande kommun, berättar Stefan Aronsson.

Happy Homes i Borås som i dag drivs och ägs av George Andersons Golv AB överlåts den 2 januari 2024 via en inkråmsaffär till Famaron AB. Det är butiksverksamheten som bryts ut och förs över till ett nytt bolag Happy Homes Borås AB. 

Butiken är en av de marknadsledande butikerna i regionen och säljer färg, tapet, golv, kakel och klinker m.m. till professionella kunder och till konsumentkunder. Butiksverksamheten omsätter cirka 20 miljoner och har fem anställda. Både George Andersons Golv och Happy Homes Borås kommer vara kvar i samma fastighet som i dag. Butikschef är Andreas Elmelid och samtliga medarbetare i hans butiksteam kommer vara kvar. 

Butiken i George Andersons Golv är ett mycket bra tillskott till vår verksamhet inom Famaron. Butikens duktiga och erfarna säljare har ett högt kundförtroende och har under många år arbetat nära och engagerat för nöjda kunder både inom konsumenter och professionella hantverkare, säger Stefan Aronsson VD på Famaron AB. 

Det känns bra att överlåta butiken till Famaron som är specialiserade på att driva detaljhandelsbutiker. De kommer kunna utveckla både medarbetarna och butiken inom nya områden, säger Erik Anderson, George Andersons Golv AB. 

Famaron AB är ett familjebolag som ägs av Stefan och Titti Aronsson och driver sedan tidigare fem lokala Happy Homes-butiker i Habo, Hässleholm, Jönköping, Karlskoga och Vaggeryd. Koncernkontor med gemensam administration för butikerna är i Vaggeryd. Försäljningen av färg, tapet, golv, badrum, kök är 60 procent till professionella hantverkskunder och 40 procent till konsumentkunder. 

George Andersons Golv AB ingår och ägs av InArea Group AB som är ett unikt samarbete mellan lokalt marknadsledande och entreprenörsdrivna företag runtom i Sverige. Gemensamt för alla aktörer är en stark vilja att driva utvecklingen framåt, både för våra respektive företag och för golvbranschen i stort. 

Källa: Pressmeddelande från Famaron AB

Pressbild.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *