Nyheter

Familjen Josefsson vilar till december

Nyheter Överskribenten Linus Persson har nu lagt julkalendern bakom sig. Men får familjen boende och jobb kan berättelsen komma tillbaka.

Nu är julkalendern över, hur känns det?

– Tråkigt, men vi får se vad som händer med familjen. Kommer de att bo kvar i vår region? Finns det barnomsorg? Får de jobb? Lägenhet? De kan ju inte bo hos Per och Eva hela tiden. Föräldrarpenningen är väl för dålig i nuläget. De fick erbjudande om att flytta ut till Tofterydsbygden, säger författaren till 2017 års julkalender i vår tidning, Linus Persson. 

Hur kom du på idén?

– Det var ett tokigt fruntimmer på redaktionen som påtalade det i höstas till mig. Jag funderade lite på det. När jag satt på Lyrans årskonsert på Cupolen så tänkte jag på kalendern. Det passar bra att göra första avsnittet där. Ibland skrev jag i sista minuten till redaktörens fasa och ibland var det några dagars i förväg. Fått en del tips från allmänheten, men mest kommentarer att de tycker kalendern är rolig, berättar Linus. 

Hur planerade du färden i julkalender?

– Planerades väl inte så där mycket, men färden blev nästan som jag tänkt mig. Det skulle röra sig runt i Värnamo och Vaggeryds kommuner. 

Vad har du fått allt i från?

– Allt kan vara sanning i kalendern förutom jungfrufödseln. Den dagen då paret hade förlovat sig trodde att det var jag som hade förlovat mig, skrattar Linus.

Det har varit många överyrken i julkalendern, var kommer det här uttrycket ifrån?

– Disponent Bringesjö i Skillingaryd var noga med titlar. Sigvard Jarl nämnde en gång till Bringesjö att om man är lite ”mer” än alla andra är man ”över” samt yrkestiteln. Bringesjö trodde på detta och så blev det, förklarar Linus. 

Nu får familjen Josefsson vila sig fram till nästa jul. Vem vet, det kanske blir en fortsättning på familjen i december månad… Inget är omöjligt när det gäller överskribenten Linus. 

Överskribenten Linus Persson i Skillingaryd

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *