Nyheter

Fantastiska Sverige, vårt vackra landskap

Nyheter Det är ett högt pris som Sverige skall få betala när Tyskland ska exportera sina vindkraftverk. Allt i republikens egna national intresse. Ofta är även vind bolagens ägare registrerade "bosatt utomlands". Den producerade elen kommer inte heller att ha någon  betydelse för Svensk elproduktion. Läs här Madeleines insändare

Utan en ordentlig svensk oberoende utredning och med internationella multimiljard Vind industrins slogan som ”grönt och rent”, sätts Sveriges framtid på spel. Reklamen kunde inte vara mer missledande. Man går så långt att man även lanserar lekande barn under en 200 meter hög elektrisk turbin i sin kampanj. Man får så kallade ”Non- profit” organisationer som Greenpeace och WWF att lobba för sina ekonomiska intressen i kampen om marknadsandelar!

Helt otroligt! Sverige som till och med exporter el, ligger på topp på OECD listan vad det gäller utsläppen. Det stinker illa från början!

Fantastiska Sverige, vårt vackra landskap, våra djupa skogar. Vårt unika arv är under ett stort hot utifrån. Detta borde inte bara engagera den norrländska befolkningen och naturintresserade, utan även alla skattebetalare, statsekonomer, militären och vår konung.

För att förstå att något är galet, så räcker det väl med lite sunt förnuft eller folkvett.

Även fast Vindkraftverken kommer att dominera det lilla samhället och all dess framtid så sker det mesta i skymundan. Varför kan man undra.

Innan människorna riktigt har förstått vad som är på väg att hända är allt redan klappat och klart. Rätten till att medverka enligt Aarhuskonventionen är något man bara kan läsa om på någon EU sida. Tillsammans har de involverade för längesedan flygit på ”Grön Enerji” konferans resa, kommunen kanske fått ett bidrag, kontrakt påskrivna, siffror manipulerade, finans beviljad och försäkrad. Broschyrer med Vindkraftverk i solnedgång på tryckeriet….

Några ansvarsfulla försöker att stå upp för sitt samhälle, andra får dåligt samvete för att det inte agerat tidigare. Frustration uppstår. Stora massan är inte tillräckligt insatt i ämnet för att agera och står som frågetecken och säger; Jag trodde vindkraft var bra?! En annan frågar om vi ska demonstrera i Stockholm eller kanske Hamburg? Ofta blir det gruppering och oense. Allt detta gynnar bara ”Vindbolaget och deras associerade”.

”Follow the money”!

Därför att allt som har med Sveriges framtid och ESIA – Environmental Social Impact Assessment eller MKB på svenska blir de fakto bara fina meningar i bolagens ansökningar och årsrapporter.

Med rapporter från olika konsultbolag så modifierar och förskönar man verkligheten av dessa industriella turbiner. Man beskriver nàgot som är långt ifrån den svenska verkligheten. Mer antydningar och påståenden än fakta.  Källorna är gamla och samma inkopierade meningar förekommer ofta. Det är uppenbart att rapporten inte har blivit kontrollerade av en oberoende enhet. Ofta förekommer rena lögner, lovord om arbetstillfällen och hur viktig det är med så kallad ”Green and Clean Energy”.

Som grädde på moset; när stora inkomster är garanterade av staten för dåliga projekt så förekommer också ofta mutor.

Hur i all världen kan detta utländska intrång namnges som ett projekt av Svenskt rikintresse?

Kom gärna med kommentarer, förslag och lösningar… but please ”Don”t  shoot the messenger”

Madeleine Staf

Taggar

Dela


1 reaktion på Fantastiska Sverige, vårt vackra landskap

Vem tror att tyska bolag är så idealistiska att de ”hjälper” svenskarna bygga vindkraftverk för Sveriges energibehov och låter pengarna stanna i Sverige?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *