Nyheter

Får 11,5 miljoner ur EU-fond

Nyheter Region Jönköpings län och Region Kronoberg har tillsammans tilldelats 11,5 miljoner ur EU:s socialfond för att möta coronapandemins konsekvenser för tillverkningsindustrin.

Det innebär att det gemensamma projektet Framtidssäkrad industri nu drar igång. Projektet genomförs i samverkan med industrins parter inom Svensk industrivalidering tillsammans med Unionen.

Bakgrunden till projektet är den pågående coronapandemin som har skakat om den svenska industrin. Såväl anställda som företagare är djupt bekymrade för framtiden. Samtidigt resulterar det i ett nytt fokus på att söka nya vägar efter pandemin. Att inte ställa in utan ställa om. Nu fokuseras på behovet av att stärka såväl företag som anställda för att vara redo när hjulen börjar snurra igen.

”Stora utmaningar i kompetensförsörjning”

– Svensk industri står inför stora utmaningar när det gäller kompetensförsörjning. Den tekniska och digitala utvecklingen går mycket snabbt, säger Rune Backlund, regionråd (c) och ordförande i nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet i Region Jönköpings län. Det skapar förändrade krav på de anställdas kompetens samt hur företagsledningar arbetar med strategisk kompetensförsörjning. Effekterna av coronapandemin slår hårt mot industriföretag i både Jönköpings och Kronobergs län och leder till både omfattande permitteringar och varsel. I detta läge är det viktigt att satsa på kompetensutveckling av anställda och branschvalidering för att stärka industrin.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Får 11,5 miljoner ur EU-fond

11,5 miljoner kronor eller euro….väldigt otydlig artikel

Redaktionen svarar: Vi lever i Sverige och anges det inget annat så är det givetvis kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *