Nyheter

Får 1,2 miljarder över på vården

Nyheter Regionen gör ett rekordöverskott för 2019 och man kan undra vad den hårt pressade personalen tycker om det.

Mia Frisk är belåten över resultatet. Arkivbild

Det ekonomiska resultatet för Region Jönköpings län 2019 visar ett överskott på 1,2 miljarder kronor, betydligt högre än budgeterat resultat på 370 miljoner kronor.

Som helhet har Region Jönköpings landets bästa ekonomi och de flesta verksamheter har en budget i balans. det noteras i ett pressmeddelande.
Man pekar på att sjukhusen ligger högt i Dagens Medicins årliga rankning av Sveriges mellanstora sjukhus samt att det i en enkät är fortsatt mycket högt förtroende för vården..

– Länets invånare kan verkligen glädja sig åt fina förutsättningar för att Jönköpings län ska vara bästa platsen att växa upp och åldras på. Den stabila ekonomin ger utrymme att fortsätta utveckla hälso- och sjukvården, investera i infrastruktur och ytterligare satsningar för ett bra liv i en attraktiv region. Det är mycket värdefullt att vi har en stabil ekonomi, eftersom vi planerar och gör stora investeringar inom både hälso- och sjukvård och infrastruktur, säger regionstyrelsens ordförande Mia Frisk.

– Med ett så omfattande investeringsprogram som vi är inne i nu under några år är förhållandevis höga överskott nödvändiga för att nå målet att finansiera investeringarna utan att behöva låna, säger Jane Ydman, tillträdande regiondirektör.

Värnamo sjukhus

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *