Nyheter

Får betala avgift för mur utan bygglov

Nyheter En fastighet i Skillingaryd har sanktionsavgift att vänta då en mur uppförts utan bygglov

Arkivfoto

Inget genomsläpp i muren som krävde ett bygglov innan det uppfördes. Det har en Skillingarydsbo fått erfara efter att miljö- och byggnämnden nu gjort en tillsyn på fastigheten i februari månad. Muren avviker mot gällande detaljplan som fastställdes 1963 och den är placerad på prickmark, som är mark som inte får bebyggas.

När miljö- och byggförvaltningen kommunicerade med fastighetsägaren uppger denne att muren fanns när de köpte fastigheten och att de nuvarande ägarna enbart putsat och höjt den befintliga muren som fanns runt huset. Fastighetsägaren har även inkommit med bilder som styrker det han säger men förvaltningen bedömer att befintliga muren som fanns tidigare var mycket lägre än det som är idag och därmed är åtgärden bygglovspliktig.

Byggsanktionsavgiften för fastighetsägaren uppgår till 16 318 kronor.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Får betala avgift för mur utan bygglov

Jag kan hålla med om om vissa dela du skriver Bosse. Men bygga stort vid tomtgränser utan bygglov är inte ok. Och det problem finns i flera trädgårdar.

Ewa jag ser hellre att folk tar hand om sina fastigheter, än dom som bara skiter fullständigt i sina fastigheter och låter allt förfalla som en soptipp. Sen finns det många saker som inte kräver bygglov för om du inte, tex trädäck, attefallshus, murar etc.

Finns fler i Skillingaryd som bygger hej vilt på sina tomter utan bygglov. Kanske dax att åka ut och kolla lite i trädgårdarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *