Nyheter

Får bidrag till solceller på friluftsgårdstak

Nyheter En ansökan om kommunalt bidrag har inkommit från Skillingaryds FK gällande solcellsanläggning på Grönelund i Skillingaryd.

Sommararkivbild på Grönelund

På friluftsgårdens tak har föreningen planerat att montera solcellsanläggning. En ansökan om kommunalt bidrag har inkommit till kultur- och fritidsnämnden som hade ansökan på sitt senaste sammanträde. 

Skillingaryds FK planerar även att lämna in en ansökan till Boverket, men då krävs det också att kommunen är en part i finansieringen och bidrar med minst 30 procent av kostnaden. 

Kultur- och fritidsnämnden beslutade att säga ja till föreningens ansökan gällande solcellsanläggningen på Grönelund i Skillingaryd och bidraget avser 279 600 kronor. 

– Det kommunala bidraget beviljas under förutsättning att Boverket också säger ja till ansökan, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Sverker Bernhardsson (C). 

Föreningens solcellskalkyl: Totala kostnaden 932 000 kronor. Sökt bidrag hos Boverket 466 000 kronor, sökt bidrag Vaggeryds kommun 279 600 kronor samt att föreningen själva bidrar med 186 400 kronor. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Får bidrag till solceller på friluftsgårdstak

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *