Nyheter

Får böta vid skolk

Nyheter Två elevers vårdnadshavare har nu vite att vänta på från barn- och utbildningsförvaltningen.

Arkivfoto

Det är två högstadielever som har hög frånvaro i kommunen. Den ena eleven har inte varit i skolan någon gång under höstterminen och den andre eleven har ett snitt på 50% frånvaro.

– Vi har fått kritik från Skolinspektionen att vi inte har någon handlingsplan för elevers frånvaro. Vi har nu beslutat ett vitesföreläggande på 10 000 kronor till de vårdnadshavare vars barn inte dyker upp i skolan inom en månad, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Vi har inte jobbat med detta tidigare men börjar med det ny och skolinspektionen har sagt att vi ska följa skolplikten och båda eleverna har inte någon styrkt frånvaro med sjukdom. Givetvis påverkar frånvaron eleven. Det har gjorts flera försök som att ta kontakt med eleven och eller föräldrarna och vi har försökt att få eleven komma till skolan. Då vi nu märker att vårdnadshavare inte gör något kommer vi nu att vitesförelägga vårdnadshavaren, avslutar Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Får böta vid skolk

Barn är alltid föräldrars ansvar, det spelat ingen roll vilka problem barnet har. Varför tror så många idag att det ska vara enkelt att vara föräldrar? Så fort det blir lite jobbigt läggs skulden på någon/något annat.

Hahaha böter är ni roliga eller? Om eleven inte kommer till skolan så lär ju föräldrarna bry sig för böter heller. Sen finns det anledning i varje skolkning och det
Åtgärdar man inte av böter utan tar tag i eleven och pratar igenom saken för att skaffa sig en bättre bild av vad den håller på med. Tydligen är det inte mycket vett hos föräldrarna där av elevens beteende. Så socialen skolkuratorn rektorn så ska ni se att till och med han börjar förstå ved skola kommer betyda för han i vuxenlivet.

Det är föräldrarnas ansvar att se till så barnen kommer till skolan! Det är skolans ansvar att ta reda på orsaken bakom varför barnen inte kommer till skolan. Tycker det är bra att man tar krafttag mot detta då föräldrarna uppenbarligen inte är intresserade eller har den minsta respekt för skolplikten. Bra där👏🏼

Tror du alltid att det är så enkelt? Du har ju ingen aning om orsaken bakom och hur föräldrarna kanske kämpar? De kanske redan är nere på botten och hur hjälper det då barnet att familjen även sätts i ekonomisk skuld? Alltid lätt att uttala sig om andra.

Stina. Alltid ska det jämkas och tyckas synd om de som bryter mot lagar och regler. Alla kan ha problem, javisst. Men nu var det så att föräldrarna inte har gjort nåt åt situationen. Inte sökt hjälp av skolan, inte kontaktat myndigheter för hjälp osv. Skolan har påpekat problemet flertalet gånger. Inget händer. Så vad blir nästa steg? Att låta detta fortgå? Utbildning är A och O i samhället. Skolplikt gäller i Sverige! Punkt!

Tycker du ska sitta still i båten när du bara har en kort lokalartikel i ryggen. Skolplikt har vi tyvärr är det så att det finns barn i vår kommun som vill gå till skolan men där skolan inte följer sina skyldigheter. Lätt att bara se ena sidan av myntet.

Föräldrarna borde skicka en räkning på 10 000 kr till skolan istället för att dom misslyckas med att undervisa deras son! Att ge en räkning på 10 000kr är ingen lösning, det är idioti!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *