Nyheter

Får du ha shorts på jobbet

Nyheter Det var veckans fråga förra veckan på skillingaryd.nu

När vi har haft en så varm månad som maj i år kan det lätt bli en diskussion om din klädsel på jobbet. På vår fråga svarade nästan hälften att de fick att shorts på jobbet medan 4 av fem inte får bära shots på jobbet, medan en tiondel inte har ställt frågan och uppenbarligen gör som de vill ända tills någon säger ifrån.

Visst är det så att de skiljer sig mycket mellan olika yrkesgrupper. Vaggeryds kommun har ingen särskild klädkod eftersom de har sån bredd i sin verksamhet. Hemtjänsten har sina uniformer, inom tekniska har de särskilda arbetskläder som i förekommande fall kan vara av shortstyp.

– Det finns ingen uttalad klädkod utan sunt förnuft råder, säger Thorbjörn Åkerlund som är kanslichef på kommunen. För de som har kontakter utåt med andra myndigheter eller kommuninnevånare förväntas att de är korrekt klädda och då är shorts inte ok, tillägger Thorbjörn Åkerlund. Det är precis som med språket, det ska vara välartat och kombineras med korrekt klädsel.

Även på Swedbank i Vaggeryd säger man sig ha en informell klädkod, långbyxor naturligtvis men damerna kan ju också välja kjol eller klänning.

På skillingaryd.nu har vi ingen klädkod men lovar att inte klä oss på ett sådant sätt att ni inte vågar prata med oss.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *