Nyheter

Far och son laddar för högsäsong

Nyheter – Jag bestämde mig för att jobba med farsan och det har jag inte ångrat

Skillingaryd.nu träffar entusiastiska far och son Johansson precis när deras högsäsong drar igång.

Håkan Johansson startade företaget för 16 år sedan. 2005 byggdes lokalen på Storgatan och förra året byggdes lokalen ut och målades om. Sedan några år tillbaka finns även äldste sonen Dennis på plats i företaget. Dennis som har jobbat både på industri och i skogen tyckte det föll sig naturligt att gå in som delägare i företaget. Håkans Fastighetsservice har idag sex personer på heltid och några timanställda under topparna på högsäsongen.

– För fem år sedan bestämde jag mig för att jag ville jobba med farsan och det har jag inte ångrat, säger Dennis.

– För några år sedan blev vi återförsäljare till en större stenleverantör och då fick vi inte plats med allt på vår utemarknad. Vi köpte mark av kommunen och byggde ut västerut. Idag har vi 60 olika stensorter att välja på i vår utemarknad. Men det finns ett otroligt stort sortiment, där vi har valt de vanligaste modellerna i vår shop och det vi inte har hemma tar vi hem till kunderna. Sten till inomhusbruk har vi också. Våra kunder har fått upp ögonen för natursten och det är den finaste sorten tycker jag, inflikar Håkan.

Tre av de anställda har gått utbildning inom trädfällning och även för att fälla på ledningsgator och företaget blir numera inhyrda av Vaggeryds energi när sådan hjälp behövs. Dennis och Emil Wallensten är företagets duktiga stensättare. Gräsligan innefattar två till tre killar som under sommaren har bråda dagar och sköter om cirka 150 000 kvadratmeter grönytor, både gräsmattor och rabatter, i Skillingaryd, Vaggeryd och Hillerstorp.

– Roligaste i år är att vi har etablerat oss i Hillerstorp. Där vi ansvarar för grönyteskötseln åt  ortens företag, säger Håkan.

– Alla våra killar och tjejer är duktiga och känslan när man hittar rätt personer som är självgående och har egna ideér gör att man blir oerhört inspirerad själv, säger Dennis som är glad att ha ett så duktigt gäng runtomkring sig.

– Det bästa med mitt jobb är våra stenprojekt. När man besöker kunden hemma i deras trädgård först och planera för murar, trappsteg, gräva ur, sätta sten och plantera träd och buskar. Roligt när man kan väcka ideér och ger inspiration, säger Dennis.

Från och med nästa vecka förlängs butikens öppettider med två timmar om dagen. Det 200 kvadratmeter stora utställningsområdet som börjar ta form på framsidan ska till viss del vara klart till stora öppet hus dagen som är den 29 april.

– På vår öppet hus dag har vi utställningar av alla slag, tipspromenad, bra erbjudande i butiken och vi bjuder på fika och korv, förstås. När vi får klart vår stenutställning så kommer vi även att locka kunder utanför kommunens gränser, säger Dennis.

– Även robotklipparna som är sålda av oss får vara hos oss på semester över vintern. Vi hämtar gräsklipparen hos fastighetsägaren, rengör, servar, uppdaterar och underhållsladdar klipparen innan det är dags att sätta tillbaka den i ägarens trädgård igen, inflikar Dennis.

– Funkar bra att jobba ihop med farsan, vi är alltid sams innan vi går hem, skrattar Dennis.

Håkan nickar instämmande och tycker det är kul att far och son kan samarbeta så bra.

Sara Mejving

Far och son ser fram emot högsäsongen  [1/2]

Det byggs en ny damm framför Håkans Fastighetsservice  [2/2]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *