Nyheter

Får oljeshejkerna fortsätta sälja bensin här?

Får oljeshejkerna fortsätta sälja bensin här?

Nyheter

nu/wp-content/uploads/sites/3/2015/12/oljeshejkerna-151216-kb.jpg”>

Snart står avgörandet för dörren om framtiden för Oljeshejkerna Johnssons bensinmack i Skillingaryd. Nu har ägarna nämligen lämnat in en ansökan om ”hantering av brandfarlig vara” som den officiella benämningen för att driva en bensinmack lyder.
Just detta tillstånd har varit en knäckfråga mellan de två parterna, å ena sidan Vaggeryds kommun och å ena sidan Oljeshejkerna Johnsson.
Företaget har hela tiden hävdat att man har haft ett sådan tillstånd. Men detta påstående har miljö- och byggnämnden förnekat.
– Det är förra ägaren Skillingaryds Bilservice AB som har haft detta tillstånd, inte Oljeshejkerna, säger miljö- och byggförvaltningens chef Ivar Pettersson.
Nu har Oljeshejkerna Johnsson dock lämnat in en ansökan som ska behandlas av miljö- och byggnämnden.
Därmed går ärendet in i nästa fas. Kommunen har ju som målsättning att alla centralt belägna bensinmackar ska bort senast i den 22 april 2016.
Men i samband med övertandet av anläggningen för drygt två år sedan erbjöds Oljeshejkerna att sälja bensin i ytterligare tolv år, en önskan som alltså går stick i stäv med ambitionerna i miljö- och byggnämnden.
Oljeshejkerna har därför investerat miljonbelopp i anläggningen.
– En sådan investering kan man inte hämta hem på så kort tid som två och ett halvt år. Normalt sett begär vi tolv år, det har med de sexåriga besiktningsintervallerna att göra, berättade oljeshejkernas vd Thomas Johnsson år 2013.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *