Nyheter

Får tio miljoner för projekt

Nyheter Europeiska socialfonden har beviljat tio miljoner kronor till ett lokalt projekt som heter Jobbspår för alla.

Michael Anderberg. Arkivbild

– Projektet ska vi driva tillsammans med Fenix samt Gnosjö kunskapscentrum och arbetsmarknadsenheten i Gnosjö, berättar Michael Anderberg som är områdeschef för arbetsmarknadsinsatser vid arbetsmarknadsenheten i Vaggeryd.

Projektet är riktat mot grupper som normalt inte anmäler sig till vuxenutbildning på grund av olika skäl som kan vara språk, inlärningsbekymmer etcetera.

– I en allt snabbare föränderlig arbetsmarknad slås fler och fler ut från arbetslivet. Vi vill med projektet bromsa och ändra den utvecklingen. Projektet kommer att drivas i samarbete med näringsliv och arbetsförmedlingen, noterar Michael Anderberg

Det är ett totalt biodrag på tio miljoner kronor för båda kommunerna och fem personer kommer att anställas för att genomföra projektet som startar i början av januari nästa år. Det ska pågå in i februari 2023.

Totalt väntas 55 personer få utbildning i de två kommunerna och näringslivets handledare får ersättning för handledning och och vissa andra insatser om man anställer personer som genomgår utbildningen.

Pengarna kommer även att gå till inköp av materiel och mycket annat.

– Det är svårt att få stöd men tillsammans med Gnosjö blev det en bra ansökan med positivt resultat, noterar Michael Anderberg.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Får tio miljoner för projekt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *