Nyheter

Får i uppdrag att utreda trafiksäkerheten

Nyheter Medborgarförslaget gällande Åkers skola, hastighet vid skola samt högre stängsel vid skolgården, har nu varit hos kommunstyrelsens arbetsutskott där politikerna delvis bifaller förslaget

Arkivbild från Åkers skola

Det var i september förra året som kommuninvånaren inkom med ett förslag om att sätta upp högre stängsel vid Åkers skola samt begränsa hastigheten i Åker, som nu är 70 kilometer i timman förbi skolan… 

Barn- och utbildningsnämnden har fått förslaget och bifallit hela förslaget. Tekniska nämnden föreslår i sitt yttrande avslag på säng hastighet då det är Trafikverket som är beslutsfattare på den allmänna vägen som utanför skolan i Åker. 

Vid kommunstyrelsens arbetsutskott bifaller politikerna delvis medborgarförslaget där förslaget om högre stängsel bifalles under förutsättningar att bygglov kan beviljas och förslag om sänkt hastighet avslås då kommunen inte kan besluta om hastighet på väg där Trafikverket är väghållare. 

– Vi vill ha en återredovisning och det är viktigt att vi följer upp trafiksäkerheten vid skolan. Vi i kommunstyrelsens arbetsutskott ger tekniska nämnden uppdrag att tillsammans med Trafikverket utreda trafiksäkerheten för att bedöma riskerna och eventuellt behov av åtgärder kopplade till vägen som går utanför skolan, säger Kenth Williamsson (S). 

Taggar

1 reaktion på Får i uppdrag att utreda trafiksäkerheten

För det första är det 50 km i timmen förbi Ej 70.
Men tung trafik med lastbilar gör det farligt. Tycker ni ska ta er en titt på träden som en gång i tiden var en ale nu mera totompålar med knäckta grenar trädstammar ut med vägrenen mot skolans staket. Det tog 2 år att laga staketet efter en person bil körde igenom det så ska jag vara ärlig så tror jag inte på detta ni bryr er inte ni ser Åkers skola som en belastning och vill flytta allt till Klevshult. För Åkers skola ser så nergången ut och ni har vetat om detta i många år och detta är ej slut här. För att få ett staket att skydda barnen mot att komma ut i trafiken görs nog först det händer en olycka då blir det ej innan. Kanske. Man ska ta detta högre upp än Vaggeryds kommun.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *