Nyheter

Får vänta att bygga hus i Stenshestra

Nyheter Flera ansökningar om nybyggnationer av bostäder vid Stenshestra, väster om Bäckaskog utanför Skillingaryd, har inkommit till miljö- och byggnämnden.

Ansökan om ett positivt förhandsbesked återremitterades

– Vi återremitterar ärendet för att vi ska få ett samlat grepp om området. Det har nämligen inkommit flera ansökningar i samma område, säger Peter Sjöberg (M) ordförande i miljö- och byggnämnden.

Miljö- och byggförvaltningen besökte området i början av augusti där man kunde konstatera att marken består av sly och några enstaka träd och förvaltningen bedömer platsen som lämplig för enbostadshus.

Yttranden från granne har inkommit där synpunkter gäller att nybyggnationen försvårar skogsbruket samt att det blir skjutbegränsningar vid jakt. Markägaren hävdar skogsbruket inte försvåras till följd av husbyggnation samt skjutning med skarpladdad ammunition mot västlig riktning saknar kulfång redan i dag. När förvaltningen bedömer ärendet väger den enskildes rätt att få bygga på fastigheten tyngre än grannens inlämnade synpunkter när det gäller risk för fallande träd och begränsning av att skjuta med skarpladdad ammunition i västlig riktning.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *