Nyheter

Färgstark utgåva av ”Mellan Härån och Rasjön”

Färgstark utgåva av ”Mellan Härån och Rasjön”

Nyheter Redaktionskommittén har gjort ett mycket gott jobb med årets upplaga av hembygdsboken Mellan Härån och Rasjön som nu har börjat säljas.

En första snabbresa genom de 135 sidorna i den 39:e utgåvan ser verkligen aptitlig ut. Det är ett lockande smörgåsbord som serveras och som sannerligen tillgodoser med mest skiftande smakriktningar.
Det blir förstås ett extra plus för den rikliga förekomsten av färgbilder. Det är såvitt vi vet första gången som färgen används fullt ut i boken. Det kostar en slant extra men är väl använda pengar.

Det gör att man till fullo till exempel kan njuta av Ola Hugossons rikt illustrerade berättelse om gåramålningar från Åker. I svartvitt hade en sådan artikel inte gjort sig själv rättvisa.

16 artiklar serveras på färgspäckade färden. Vi valde att göra följande snabbstopp på resan:
• Linnéa Hugossons berättelse om finska krigsbarns minnen.
• Kjell Boberg berättar den i dag otroliga historien om de internationella motocrosstävlingarna på skjutfältet mellan 1948 och 1953. Att ens våga tänka så stort som man gjorde vid den tiden känns förmätet idag.
• Dan Damberg tar läsarna med till Alnaberget och en tidsresa från inlandsisens slutskede till våra dagar.
• Rolf Fredriksson har satt sin berättelse från hembygdsföreningens 80-årsjubileum om Svenarumsbördige journalisten Bertil Svanström på pränt.
• Linus Persson har fångat ett stycke intressant nutidshistoria i artikeln om bankernas uppgång och fall i Skillingaryd.
• Kristina Nordquist förenar 1700-talet och vår tid i historien om den nyrenoverade Schiörlin-orgeln i Svenarums kyrka.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *