Nyheter

Färgstarkt skapande under lovet

Nyheter Under torsdagen på höstlovet fick ungdomar prova på konstformen graffitti när Folkets hus i Vaggeryd öppnade upp sina lokaler. – Det är ju olagligt annars, men nu får de göra det helt lagligt, säger Beata Vilkhed som. Var ansvarig för aktiviteten.

Foto: Henrik Skoglund

Graffittivägen utanför Folkets hus i Vaggeryd  [1/4]

Beata Vilkhed och Michel Magnusson i samspråk.  [2/4]

Väggen nedanför kiosken i Folkets hus är tänkt att målas av vinnaren i en framtida graffittitävling.  [3/4]

Olivia, 8 år, tyckte att graffitti var en kul sak att testa på under höstlovet.  [4/4]

Redan när Folkets hus dyker upp i synfältet så lägger man märke till att skapandet är i full gång. Utanför entrén är två tonårskillar i full färd med att skapa konst på en banderoll som har spänts upp.
– Vi har haft den här aktiviteten vid ett par tillfällen tidigare, men då har det varit i Skillingaryd, berättar Beata Vilkhed.

Även äldre provade på

Vi följer efter henne in i lokalen. Den fräna doften av färg växer sig starkare och starkare ju närmare rummet där ytterligare graffittiväggar hänger vi kommer.
– Det har varit ett 30-tal ungdomar här i dag och målat och det har varit uppskattat. Det är ju olagligt annars, men nu får de göra det lagligt, berättar Beata Vilkhed och skrattar.
– Vi hade även äldre personer som var här och provade på, de vill komma tillbaka då de tyckte att det var så kul.

Michel Magnusson driver Folkets hus:
– Det är ju barnen man fokuserar på under höstlovet, men egentligen borde man göra en sån här grej för vuxna också, säger han och får medhåll av Beata Vilkhed:
– Det spelar ingen roll vilken ålder man har, jag har haft 80-åringar som tycker att detta har varit kul.

Det som skapades under torsdagen kommer visas upp i samband med att kommunfullmäktige har avslutning i december.
– Hur vi ska visa upp det i övrigt, det jobbar vi på. Det här är ju resultatet av vad ungdomarna har gjort, berättar Beata Vilkhed och gör en svepande gest ut över lokalen.

Kommer anordna tävling

Sedan passar Beata Vilkhed och Michel Magnusson på att bjuda på ett avslöjande som när tilltala den kreativa befolkningen av kommunen.
– Vi har en tävling till ungdomarna. Det är en graffitti-tävling där de ska få göra en skiss där föreningen tillsammans med kommunen tar fram en vinnare som ska få göra en graffittivägg.

Kommunen kommer gå ut med mer detaljer kring tävlingen framöver.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *