Nyheter

Farmartjänst med ny vd

Nyheter Anderas Palander har den 1 februari trätt till som ny vd för Farmartjänst efter Pelle Philip som drar sig tillbaka.

Andreas Palander, Pelle Philip och Per Karlsson i Farmartjänst

Andreas Palander är ny vd i Farmartjänst

– Närkontatkerna försvinner lite när man blir äldre och det är dags att minska lite på uppdragen, säger Pelle Philip som fyller 69 i år.
Efterträdaren är 20 år yngre och även han känd i bygden, Andreas Palander som länge bott i Vaggeryd och som numera bor i trakten av Ekeryd. Pelle och Andreas bor faktiskt inte jättelångt ifrån varandra och har samma postnummer, 562 91 som är det vanligaste i trakten av Bondstorp.

Per Karlsson från Grytås är ordförande i den ekonomiska föreningen och han tror att det kommer att bli mycket bra med Andreas som ny vd.

Andreas ser det nya jobbet som en verklig utmaning. Farmartjänst med ett 30-tal delägare startade redan 1991 och Pelle Philip tror att förändringen kommer att bli en nystart. I dagsläget erbjuder man inom Farmartjänst arbeten inom främst markanläggning, byggnad och industri. Man har dock en ännu bredare kompetens ändå.

Farmartjänst startade redan innan det fanns traditionella bemanningsföretag, som det numera finns så gott om, bland andra Onepartnergroup och Flodin Bemanning.

Efter en lite nedgång hoppas man inom Farmartjänst få fler att intressera sig för olika uppdrag. Det kan röra sig om allt från någon timme i veckan upp till dem som närmast jobbar heltid.
– En hel del vill jobba lite mer, exempelvis jag själv, säger Andreas Pallander och tror att han ska kunna få fler att vilja jobba tillsammans med Farmartjänst.

Farmartjänsts ordförande Per Karlsson är en av dem som arbetar mycket i Farmartjänst, kring 1 000 timmar om året och han behärskar exempelvis både grävmaskin och skogsmaskin.

Vartannat år anlitas man mycket i samband med Skogselmia i Bratteborg. Vid andra tillfällen bygger man stenmurar och mycket annat. Man är sällan främmande för uppdrag.

– Det finns stor kompetens, noterar Per Karlsson om de 30 medlemmar och andra som man kan anlita.

– Vi har nog försett företagen här i kommunen med mer arbetskraft än vad arbetsförmedlingen gjort, inflikar Pelle Philip.

Efterträdaren är nu redo:
– Ja, det ska bli otroligt spännande. Helt enkelt jätteroligt, säger Andreas Palander om sin delvis förändrade arbetssituation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *