Nyheter

Farmen i fara efter uppsägning

Farmen i fara efter uppsägning

Nyheter Uppsägningen av Cathrine Palmcrantz från kommunens näringslivsråd kan äventyra en fortsättning av inspelningen av tv-programmet Farmen i Vaggeryds kommun.

Farmen. Foto: TV4

I ett brev till kommunen skriver Tesso Akander på Strix Television bland annat:

– Vi har mottagits på olika sätt i olika kommuner, och olika platser har visat sig vara lättare, svårare, mer komplicerad byråkrati, svårare att hitta nyckelpersoner – eller enklare. Ingenstans har samarbetet varit smidigare än i Vaggeryd! Det har gjort att vi också stannat i kommunen, och på Norra Brandstorp, längre än vi från början hade planerat (tanken var då att stanna en säsong).

– Ganska sällan kan man härleda ett lyckat samarbete till en enda person, men i just det här fallet, i Vaggeryds kommun, kan vi det.
Cathrine Palmcrantz har sedan första dagen varit vår nyckel till allt och alla från kommunen. Från informella kontakter med tanter på Bikupan, gamla bönder och loppmarknader till militären, restauranger, olika avdelningar inom kommunen och lokala leverantörer – från smeder till sotare och rörmokare.

– Inför en eventuellt kommande säsong letar vi efter en ny gård, och vi har nu ett antal olika alternativ både i Småland och andra delar av landet.

Kommunalrådet Gert Jonsson (M) har besvarat brevet så här: Tackar för ditt mail och dina synpunkter. Organisationsändringar blir ibland nödvändiga på grund av budgetförutsättningar, verksamhetsförändringar med mera. Detta i sin tur innebär att vi inte kan jobba med samma bemanning utav olika funktioner som tidigare. Men Vaggeryds kommun har många kreativa medarbetare kvar i kommunens organsation. Och kommer det en ny förfrågan från ert produktionsbolag så får vi då ta ställning hur vi skulle kunna lösa det. Vi har ju också möjlighet att ta in konsulthjälp om det så skulle behövas. Så välkomna att höra av er!”

Från Strix pekar man på att man har Cathrine varit en ambassadör inte bara för kommunen, utan också för näringslivet, och enskilda personer.

– Vi hoppas på att få ett beslut om en ny säsong inom kort – då kommer vi också att bestämma var vi kommer att vara. En ny farm innebär ju en rad nya utmaningar oavsett var vi hamnar – från bygglov till boende, catering, samarbetspartners från lokal smed till brädgård, och självklart kommunen. Just nu har vi tre tänkbara gårdar i ”ert” område – (om vi kan få hjälp att hitta ytterligare alternativ är det mycket uppskattat), noteras från Strix.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *