Nyheter

Färre deltagare vid tipsen

Nyheter Pandemin har slagit hårt mot två publika arrangemang som under årens lopp har betytt mycket för IOGT/NTO i Vaggeryd: tipspromenaderna och cykeltipset.

Jämfört med 2018 och 2019 har föreningen tappat hundratals deltagare och tusentals kronor i intäkter, från sammanlagt dryga 1 600 deltagare för 2019, till dryga 1 000 (520 på tipspromenaderna och 493 på cykeltipset) för 2021.

Dock omfattade programmet för tipspromenader och cykeltips 21 arrangemang för två år sedan, jämfört med 13 i år varav sju tipspromenader och sex cykeltips. För två år sedan arrangerades sammanlagt 14 tipspromenader, varför sådana jämförelser haltar en aning.

På söndagseftermiddagen tackade IOGT/NTO- föreningen funktionärerna genom att bjuda på smörgås, kaffe och kaka samt underhållning på Bäckalyckan. Föreningens ordförande Roland Emanuelsson hälsade välkommen och därefter bjöd Mats Bergman på ett mycket uppskattad sångframträdande.

För några år sedan gick IOGT/NTO-logen Oscar i Skillingaryd upp i Vaggerydslogen. I samband med att NTO-lokalen på Tofterydsvägen i Skillingaryd såldes och fick nya ägare räddade Linnéa och Ola Hugosson från Östbo Historiska sällskaps räkning vissa värdefulla regalier som hade tillhört Logen Oscar. Dessa föremål lämnade nu Linnéa och Ola i sin tur över till Vaggerydslogen. Tanken är att regalierna i framtiden ska kunna beskådas i en glasmonter på Bäckalyckan.

Avslutningsvis hyllade föreningens vice ordförande Thore Ohlsson de tre medlemmarna i tipskommittén, Gunilla Wallenberg, Monica Johansson och Kjell Axelsson, som ansvarade för frågorna vid tipspromenaderna.

Text; IOGT/NTO Vaggeryd

Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *