Nyheter

Färre fick stöd under sommaren

Nyheter Andelen invånare med ekonomiskt bistånd i Vaggeryds kommun var lägre under sommaren jämfört med motsvarande period året innan. Det visar den senaste, preliminära statistiken från Socialstyrelsen.

I genomsnitt 82 personer per månad fick ekonomiskt bistånd i Vaggeryds kommun under sommarmånaderna (juni till augusti), vilket motsvarar 0,6 procent av den vuxna befolkningen. Det är marginellt mer än i våras, och något mindre andel än under sommaren för ett år sedan.

Till ekonomiskt bistånd räknas både försörjningsstöd och andra ekonomiska stöd som socialtjänsten i en kommun kan dela ut, till exempel för den som har svårt att bekosta sin sjukvård, en begravning eller nödvändig flytt.

Den högsta andelen biståndstagare under det senaste decenniet hade kommunen under våren 2014 (längre tillbaka sträcker sig inte datan), och den lägsta andelen under hösten 2022 (0,5 procent). En majoritet av biståndstagarna var män. I genomsnitt 44 män och 39 kvinnor fick ekonomiskt bistånd varje månad under sommaren i Vaggeryds kommun.

Högst andel biståndstagare bland kommunerna i Jönköpings län hade Nässjö (1,9 procent), och minst andel Vaggeryd (0,6 procent). Andelen minskade eller var oförändrad under sommaren i samtliga kommuner i länet, jämfört med i våras.

Källa: Newsworthy

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *