Nyheter

Färre sålda villor

Nyheter Mellan oktober och december gjordes sammanlagt 19 affärer med villor i Vaggeryds kommun. Det kan jämföras med 36 vid motsvarande tid i fjol.

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat. De sålda villorna i Vaggeryds kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,8 miljoner kronor.

I hela länet såldes 433 villor för i snitt 2,4 miljoner kronor.

Eftersom det gjorts färre än 20 försäljningar redovisas inga uppgifter om prisutveckling för villor i Vaggeryds kommun den här månaden.

Priserna på villor sjunker i 128 av landets kommuner, medan de stiger i 14 (i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar). Bland kommunerna i Jönköpings län sjunker priserna på villor i fem av sju kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Nässjö där priserna sjönk med 22 procent. I Värnamo däremot steg priserna med 6 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i sex av länets 13 kommuner.

I Vaggeryds kommun såldes under perioden oktober till december tre bostadsrätter och ingen försäljning av fritidshus noteras.

Källa: Newsworthy

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *