Nyheter

Färre söker till Fenix

Nyheter När barn- och utbildningsnämnden hade sitt senaste sammanträde fanns antagningen till Fenixgymnasiet i Vaggeryd på dagordningen. – Helst vill vi upp till 60 procent, säger nämndordförande Corkovic (S)…

Arkivbild från årets student. Foto: Martina Ojala

En ganska dålig antagning till läsåret 2023–2024 till kommunens gymnasieskola föranledde en rapport till nämndens politiker. 

Marijo Corkovic (S) ordförande i barn- och utbildningsnämnden;
– Vi har en ganska dålig antagning till Fenix. Förra läsåret var det 57 procent av kommunens avgångselever som sökte plats på vårt gymnasium. Till årets läsår var det 52 procent. Helst vill vi upp till 60 procent. Vi hoppas att de insatser vi gjort på Fenix hjälper upp antalet elever som väljer vårt gymnasium. Vi vet att eleverna väljer Fenix för att det är nära, mindre skola och att man har kompisarna runtomkring sig. Att man inte väljer Fenix är att man vill träffa nya kompisar och det kan vara lite häftigt att byta skola. Men vi tror att i och med de nya ytorna på Fenix att det blir attraktivt. Antagningen till yrkesförberedande program är däremot mycket bra, vilket vi är nöjda med. 

Vid gymnasievalet 2023 var det totalt 207 elever från årskurs nio som hade gymnasiebehörighet. Av dessa 207 antogs 107 till Fenix där 54 procent var från Hjortsjöskolan och 49 procent från Fågelforsskolan. Andelen elever som antas till de högskoleförberedande programmen på Fenix minskar medan yrkesprogrammen ökar. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *