Nyheter

Färre tider för dos 1 under kommande veckor

Nyheter På grund av minskade vaccinleveranser från Pfizer kommer antalet bokningsbara tider för vaccinering mot covid -19 att bli färre under veckorna 31-34. Det gäller främst för dos 1.

Arkivbild

Region Jönköpings län har fått besked om minskade leveranser av Pfizer Biontechs vaccin mot covid -19 under veckorna 31-34. Det gör att antalet bokningsbara tider för dos 1 kommer att minska under perioden.

Från och med vecka 32 kommer ungdomar födda 2005 eller tidigare att erbjudas vaccin och de minskade leveranserna påverkar naturligtvis även den yngsta åldersgruppen, då Pfizers vaccin i nuläget är det enda som är godkänt för barn ned till 12 år. Tidsbokning sker utifrån tillgång till vaccin.

– Vi ser att viljan att vaccinera sig är stor. Det är lika högt tryck i alla åldersgrupper vilket är jättebra, säger vaccinsamordnare Jonas Almgren. Det kan dock tyvärr dröja några veckor innan det finns fler tider för de yngsta.

Tidsintervallet mellan dos 1 och dos 2 är sju veckor. Du kan inte själv boka tid för dos 2. Du får din tid för dos 2 när du får dos 1. Det är viktigt att du kommer på den tiden och undviker att omboka. Det beror på att vi ska kunna garantera att du får rätt vaccin inom rätt tidsintervall.

Eftersom vårdcentralerna är hårt belastade, vädjar vi till dig att själv boka din tid för vaccination på 1177.se. 

Källa: Pressmeddelande från Region Jönköping

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *