Nyheter

Fartfylld konsert

Nyheter De nästan 200 personer som sökt sig till Betelkyrkan i Vaggeryd under lördagskvällen för att lyssna på Ingemar Olsson blev inte besvikna.

De nästan 200 personer som sökt sig till Betelkyrkan i Vaggeryd lördagskvällen den 18 mars blev inte besvikna. Sångaren och kompositören Ingemar Olsson gästade och framförde sina sånger tillsammans med Betelkören. Det var full fart från början till slut och publiken var med på noterna. Ingemar har komponerat cirka 200 sånger och programmet innehöll sånger från såväl 1970-talet som 2000-talet. Kom om du vill, Jag vill leva nära och Livs levande är exempel på kända sånger som Ingemar och kören framförde tillsammans. Det var också allsång, då sjöngs sångerna Sköna människor, Det här är ditt land, Jesus är ingen religion och Luffarens vaggsång. Ingemar sjöng på egen hand Ledsen, arg och besviken och Jesusextremist.

Körledare var Sören Gustafsson och kompet i övrigt bestod av Henrik Gustafsson keyboard och synthesizer, Jörgen Abrahamsson gitarr, Dan Werner bas och Lars-Göran Andersson trummor.

Ingemar Olssons sånger kännetecknas av trallvänliga melodier i pop- och rockstil. Texterna är underfundiga och är ofta politiska. Hans mest kända sång är Du vet väl om att du är värdefull, som finns med i svenska psalmboken och är inspelad av Carola. Denna sång fick avsluta programmet innan stående ovationer framtvingade ett extranummer. Mirjam Kinderbäck hälsade välkommen och avslutade samlingen. Det var också en insamling till östra Afrika som drabbats av extrem torka. Efteråt var det fika i serveringslokalen.

Lars-Evert Eskilsson

Ingemar och Betelkören  [1/3]

Kyrkan fylls inför konserten  [2/3]

Kompbandet till Ingemar Olsson   [3/3]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *