Nyheter

Fastighet: Allmän platsmark eller höghus?

Nyheter "Friluftsområden riskerar att bebyggas och allmänhetens tillgång till grönområden minska ytterligare, trots allt arbete med miljöprogram och grönstrukturplan för att skapa ett gott samhälle för alla". Läs socialdemokratiska företrädares debattartikel om Torsbo och allmän mark nedan.

Fastighet: Allmän platsmark eller höghus?

En majoritet av Femklövern + SD röstade för att ändra i detaljplanen från allmän platsmark till bostadsbebyggelse – vilket ger möjlighet att på sikt bygga höghus på tomten då läget är attraktivt och då intresse finns för att bygga i attraktiva lägen. Detta trots att avsikten aldrig varit permanent bostadsbebyggelse och trots stadsarkitektens tydliga argument:

– Området är en större sammanhängande grönyta som även i fortsättningen rekommenderas ha allmänt ändamål i markanvändning då vi växer och mer mark exploateras och förtätas- detta för att bevara attraktiviteten.

– För en växande ort är det lika viktigt att utveckla skol- och kulturverksamhet Fenix och säkra mark som behövs för sådan utveckling. Huset ligger mitt i det området som bedöms lämpa sig till utveckling av skol- och kulturverksamhet.

Precis som när det gäller att skydda tillgången till våra friluftsområden för allmänheten – Friluftsgården, Grönelund och Bäckalyckan – som vi motionerade om 2016, har inget hänt. Därför riskerar även dessa områden att bebyggas och allmänheten tillgångs till grönområden minska ytterligare trots allt arbete med miljöprogram och grönstrukturplan för att skapa ett gott samhälle för alla. Till syvende och sist så är det vi alla som drar det kortaste strået när det sätts emot allmänna intressen i Femklöverns värld!

För Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun

Kenth Williamsson          Kenneth Åberg
Oppositionsråd                  Ledamot KSAU                                                      

Taggar

Dela


3 reaktioner på Fastighet: Allmän platsmark eller höghus?

Bebyggelse är ett måste och förutsättningarna ändras över tid. Med nuvarande expandering som ska ske är endel saker ett faktum.
Man kan ju alltid flytta grönområden längre ut, det finns ju ännu mer skog längre ut.
Man kan inte bevara allt och tro att allt ska vara tidlöst samtidig som nya jobb skapas.
Vill man inte utveckla bör man väl inte vara i politiken.

Friluftsgårdarhusen är ju inte direkt gedigna hus i superskick heller direkt.

Gropabäcken är snart helt borta
Minns när den rann i strid ström uppe vid nya Åkersvägen och ner
Sommarhemsbäcken är lite kvar av men med alla alar som får växa fritt är det snart ingen vatten i den

Vad tycker det lokala Miljöpartiet? I riksdagen slåss de med näbbar och klor för att behålla orörd mark runt småsjöar. Behövs det inga fredade gröna områden i Vaggeryd kommun?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *