Nyheter

Fastighetsenheten växer – får inte plats i Skillingehus

Nyheter Vid tekniska nämnden informerades det om nya medarbetare vid fastighetsenheten men också om en flytt av densamma… 

Hit flyttas fastighetsenheten

Kenth Williamsson (S) ordförande i tekniska nämnden:
– Vi utökar vår verksamhet. Just nu funderas det på hur vi ska organisera vår verksamhet när vi gör mer i egen regi. Tycker nog att det är viktigt att det här får ta lite tid, men just nu ökas fastighetsenheten och enheten flyttar till Storgatan istället. 

Olof Sjöholm (C) vice ordförande i tekniska nämnden:
– Fastigheten på Storgatan är inköpt för att rivas och det är fortsatt planen. Men vi kommer inte att få plats med fastighetsenheten som är i samma korridor som tekniska förvaltningen här i Skillingehus. Vi kommer att bli fler anställda inom förvaltningen.

Den 1 februari börjar nye fastighetschefen Jerry Johansson sin tjänst. Tidigare chef Claes Karlsson finns kvar till sista januari och kommer att vara anställd tidvis för att slutföra en del och lämna över till nya chefen. 

– Vi har anställt några fastighetstekniker också och just nu ser det bra ut inför att att ta nästa steg med att ta hand om yttre fastighetsunderhåll, menar Kenth Williamsson (S) om att enheten på förvaltningen växer…. 

Taggar

Dela


5 reaktioner på Fastighetsenheten växer – får inte plats i Skillingehus

@Sofia.
Självklart ska alla kommunala förvaltningar vara i Skillingaryd. Det har ju provats mellan 1971-1996 att ha dem på båda orterna. Det blev väldigt ineffektivt och kostsamt – därför flyttades allt till Skillingaryd. Centralorten i Vaggeryds kommun är Skillingaryd et vill säga där kommunledningen har sitt säte.

Ännu en avdelning som kommer att växa framöver och frågan är om det behövs alla dessa tjänstepersoner. Det som behövs är fler som gör jobbet rent praktiskt men när inte förvaltningarna pratar med varandra så spelar väl den här lilla rockaden inte någon större roll, förutom att det blir dyrt.

Tycker socialnämnden kunde flytta till det gamla kontorshuset i Vaggeryd. Allt behöver inte ligga i Skillingaryd.

Varför är inte Jupiter 2 ett allternativ? Där finns många outhyrda lägenheter som lätt kan bli kontorslandskap! Eller är det så att socialnämnden ”sitter” på dessa?
Som vanligt skall det investeras stora pengar för ombyggnad i ett rivningsobjekt. Lär av exempelvis gamla Strömslundsfabriken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *