Nyheter

Fatima pratade om IT hos SPF

Nyheter SPF Seniorerna i Vaggeryd hade Afrika som tema vid senaste månadsmötet och Solveig Benfield, med mångårig erfarenhet som barnmorska i Afrika, berättade om sitt arbete i olika länder.

Solvej Benfield  [1/2]

Ordförande Alf Carlsson och Fatima Khairullah  [2/2]

Månadsmötet inleddes med information av Fatima Khairullah om ”IT-guiden” som är en satsning för att öka den digitala delaktigheten men också är ett integrationsprojekt. IT-guiden är en gäng kunniga ungdomar från Fenix med olika bakgrunder, där ungdomarna vill bli bättre på att prata svenska och som gillar att hjälpa andra ut i internets värld, kostnadsfritt, på Navet i Vaggeryd och Jupiter i Skillingaryd.

Ordförande Alf Carlsson fortsatte sammankomsten med att informera om olika sakuppgifter om Afrika som han hittat genom att googla på världsdelen. Därefter gick han igenom vad som ska hända i SPF under det kommande verksamhetsåret.

Solveig Benfield, född Randow, gav många intressanta ögonblicksskildringar från sitt jobb som barnmorska och sjuksköterska i framförallt Liberia. Hon arbetade där  för LAMCO. Det var svåra sjukdomar som kolera och det var svårigheterna på förlossningsavdelningen som hon beskrev med inlevelse. Solveig arbetade även i Surinam i Sydamerika, Thailand, Sydafrika och Zambia.

Lennart Andersson redogjorde för de kommande besöken i höst och kunde tyvärr meddela att september månads besök på Zenergy är inställt. Lennart berättade att SPF Seniorerna i Vaggeryd vann länsfinalen i nutidsorienteringen ”Hjärnkoll” och nu är det dags den 5 oktober för riksfinal i Stockholm.

Sammankomsten avslutades som vanligt med fika och lotterier.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *