Nyheter

Fem av sju fastigheter säljs

Nyheter Vid kommunstyrelsens senaste sammanträde lyftes två fastigheter bort från tidigare försäljningsplan

Arkivfoto; Välkänd kommunal fastighet på Storgatan ska nu säljas

En genomgång har gjorts av kommunens fastigheter utifrån ett kommunalt behov. En del av fastigheterna har tidigare köpts in i ett exploateringssyfte, andra av anledningar som kan ha varit att socialtjänsten behövt en fastighet till familjers behov. Idag har syftet och användningen förändrats och fastigheterna är sparsamt underhållna då hyresnivån i många fall legat under självkostnadspris. Kommunstyrelsen beslutade att lämna en färdriktning till fastighetsenheten och enligt arbetsutskottet skulle samtliga sju fastigheter säljas.

– Vi har gjort en värdering och lyfte bort två objekt som tidigare beslutats av arbetsutskottet. Det gäller två fastigheter som har betydelse för framtiden och det är vid Tor i Vaggeryd och på Betaniagatan i Skillingaryd. Vi har gjort en uppskattning av marknadsvärdet och vi säljer inte till högstbjudande utan det som väger tyngre är till vem och vad de kan göra med fastigheten, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

De fastigheter som nu kommunen vill sälja är; Morarp 2:13 Trädgårdsgatan Hok, Gästgivaren 4 och 5 Storgatan Skillingaryd, Uret 1 Skogsvägen Vaggeryd och Saturnus 8 Skolgatan Skillingaryd

Taggar

1 reaktion på Fem av sju fastigheter säljs

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *