Nyheter

Femklövern bygger ny politisk plattform

Femklövern bygger ny politisk plattform

Nyheter Samtidigt som Gert Jonsson håller på att sätta sig in i sina kommande uppgifter som kommunstyrelsens ordförande lägger styrande Femklövern gemensamt upp ritningarna för de kommande årens arbete.

Ett första ledningsgruppsmöte hölls i går kväll och fortsättning följer på lördag då en större grupp Femklöver-politiker samlas för att lägga de kommande årens politiska plattform.
Det blir en grannlaga uppgift för den nya politiska ledningen med Gert Jonsson i spetten.
– Det gäller helt enkelt att få igång verkstaden, att sortera fram de viktigaste delarna ur vår valplattform med sina 70-talet punkter, säger Gert Jonsson – efter att nogsamt ha poängterat att han ännu inte är vald till ordförande för kommunstyrelsen.

– Framför allt måste vi bli en bättre arbetsgivare, det gäller omsorgen om alla anställda från timanställda till de högsta cheferna, understryker Gert Jonsson.
Det låter ju  bra men är väl också en målsättning som är lätt att uttala men väldigt allmänt hållen?
– Vi måste börja med att kartlägga hur det ser ut i nuläget. Vi har 1 400 anställda och för de allra flesta fungerar vårt ansvar bra. Men vi kan inte vara belåtna med hur det ser ut i dag med stigande sjuktal. Det gäller också hanteringen av exempelvis förvaltningschefsfrågor, understryker Gert Jonsson.
– Detta är mycket viktigt för kompetensförsörjningen. För att bli attraktiva  och kunna rekrytera nya medarbetare måste vi helt enkelt lägga i en högre växel,
Man anar självkritik?
– Jag tror att det hade varit lättare om vi tagit ett helhetsgrepp. Det finns goda exempel som vi kan lära av som Mullsjö kommun. Där har man visat att en kommuns litenhet inte hindrar att man kan hitta personal som är duktig inom sin profession.

De två allt överskuggande frågorna av mera praktisk karaktär är dels nytt äldreboende på mejeritomten i Skillingaryd samt ny skola i Vaggeryd. Två stora projekt som kommer att kosta mer än 150 miljoner kronor.
– Min personliga förhoppning är att vi ska kunna komma igång våren 2017, säger Gert Jonsson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *