Nyheter

Femklövern höjer inte skatten

Nyheter "Vi satsar på unga och gamla". I eftermiddags presenterade femklövern sin budget för 2021

I vanliga fall läggs budgeten i juni, men det här året har varit ett speciellt budgetår med ovissa statsbidrag gav paus i arbetet… Men idag kallade femklövern till presskonferens på Ritz i Vaggeryd. Nu var budgen klar!

– I och med att vi har fått extra pengar från staten har det rent skatteprognosiskt sett bra ut. Den budget vi presenterar idag visar att vi satsar på barn och unga samt även vård- och omsorg, berättar Gert Jonsson (M).

– Vård- och omsorg får 13 miljoner extra nästa år och skolan kommer, som god tvåa, med 12 miljoner, kommenterar Thomas Axelsson (KD).

Skatten?
– Nej den höjer vi inte. Vi har fått in så mycket pengar från staten att vi inte behöver höja skatten. Samma skattesats som 2020. Vi är lägst i länet, även om Jönköpings län har en hög skattesats så i landet i stort ligger vi i mellanskiktet, menar Gert Jonsson (M).

Med på pressträffen fanns också Ulf Abrahamsson (C) och Magnus Thelin (L) samt Hanna och Oskar som passade på att fika när pappa Magnus pratade pengar med pressen.

Vi kommer under morgondagen med en utförligare artikel om vad budgeten för nästa år innebär….

Oskar ville hålla upp pappa Magnus budget som idag presenterades. Det fixade han galant, här tillsammans med systern Hanna och de ledande politikerna i femklövern. Från vänster Ulf Abrahamsson (C), Thomas Axelsson (KD), Gert Jonsson (M) och Magnus Thelin (L). Kristin Stark (MP) har också varit med och jobbat fram femklöverns budget men var inte med vid dagens pressträff.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Femklövern höjer inte skatten

Något är skumt i denna kommunen med pensionspengar så var kommunen skyldig 1 miljard förra året, och 100 miljoner saknades så det blev investeringsstopp. Kommunen använder inte de pengarna de fick i början av året och nu kan det delas ut friskt. Jag tycker det behöver granskas.

Nä dom lär väl få in 10 miljoner på bygglovsavgifter för de nya soptunnorna så det är väl lugnt….

Ja de förväntade priserna talar sitt tydliga språk. Ett kärl till som töms EN GÅNG PER MÅNAD bör inte kosta så mycket. Dessutom så har de mage att slå sig för bröstet. Det är ju staten som räddar dem och inte deras utsökta skötsel av kommunen.

Efter föregående reportage om felberäkningar så vore det inte säkrare att höja skatten än att ha ytligare ett fjasko för vår chef. Men det är ju lätt att glömma när det trillar i mellan stolarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *