Nyheter

Femklövern sätter ideologi före kvalité i verksamheterna

Nyheter Tack för ditt svar Jenny Larson (KD) - ordförande i Barn- och utbildningsnämnden och Femklöverns högsta politiker i BUN.

Vi noterar att ni tog ställning politiskt utan att beakta vare sig kvalitativa aspekter eller ekonomiska aspekter. Vi noterar att ni är medvetna om att denna verksamhet kan komma att upphöra men ni svarar inte på frågan om ”Har man gjort en grundlig undersökning av bolaget och dess verksamhet?” Vilket känns oroväckande. Men vi förutsätter att ni återkommer med ert svar då utredningen (SOU 2020:4) pekar på en rad olika brister man sett i denna verksamhet.

Vi förstår att Femklövern vill driva igenom sin politik som innebär att framförallt kvinnor ska bedriva barnomsorgsverksamhet i hemmen, ur ett ideologiskt perspektiv, även on vi inte står bakom detta. Så var det förr i tiden. Denna verksamhet var vanligast på kanske 60- och 70-talet men nu är det bara cirka 2 procent av barnen som har pedagogisk omsorg i hela landet och betydligt färre som har barnomsorg i hemmet och driver detta i Aktiebolagsform. Kraven på pedagogisk omsorg är låga och därför är inte barnen lika förberedda när de kommer till grundskolan vilket påverkar deras förutsättningar i framtiden.

Men att sänka kraven på kvalitén i verksamheten känns inte så klokt om man vill att barnen/eleverna ska nå bra resultat och att öka den beräknade kostnaden med 1.6 miljoner kronor/år när det redan finns platser i kommunal regi känns heller inte så klokt. Detta i ett läge då BUN gick back med 10 miljoner kronor förra året och prognosticerar ett underskott på lika mycket i år trots att man redan fått ett tillskott på 7.3 miljoner kronor. Frågan är vilka ytterligare besparingar BUN nu blir tvungna att göra?

För Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun
Kenth Williamsson/Gruppledare
Helena Erlandsson 2;e Vice ordförande BUN

Taggar

Dela


3 reaktioner på Femklövern sätter ideologi före kvalité i verksamheterna

Och snart är vi neandertalare igen. Gå Framåt inte bakåt. Är hemmafruar snart tillbaka och föda barn i hushållet. Se framåt och inte bakåt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *